Onder de rook van Hotel New York heeft Herman den Blijker jarenlang Las Palmas gerund. Eveline Wu heeft nu met Mood het stokje overgenomen op deze locatie. Haar roots liggen zowel in China als in Eindhoven, maar zoals zoveel Brabanders heeft ze de drang om ook boven de rivieren de Brabantse gastvrijheid uit te dragen. Met Mood is ze daar goed in geslaagd met een interessante mix van sushi en een twist van Las Palmas.
Al die regels in Amsterdam daar had ik geen zin in.Eveline Wu
Chef-kokkin Eveline Wu heeft wel een bijzonder verhaal. Als 15-jarige is ze naar Nederland gekomen en al snel als chef aan de slag gegaan. Door haar Chinese roots is het hebben van een eigen zaak iets dat met de paplepel is ingegoten. In Eindhoven is ze een lokale celebrity, gegeven de enthousiaste reacties van Brabanders uit die regio.
Rotterdam voelde voor haar als een warme deken. Een behulpzame gemeente, veel minder regels dan in Amsterdam en het vakkundige Las Palmas personeel zorgen ervoor dat Mood een vliegende start heeft.
Dining with the fishes

Het interieur is nog net zo indrukwekkend als bij Las Palmas. De keuken is een stukje langer geworden, maar de grote vis aan het plafond en de tegeltjes zijn mooie plichtplegingen aan de illustere voorganger. Mocht je vergeten zijn waar je zit, dan zijn de bordjes en schoteltjes met het Las Palmas logo erop nog een mooie knipoog naar het verleden. Mooi strak wit gedekte tafels en een mix van culinaire avonturiers en trouwe Las Palmas-gangers sieren het interieur. Een mooie plek om met z'n tweeën of met een kleine groep een avond door te brengen.
Shaken not stirred

Een rode lijn tijdens de hele avond zijn de cocktails van barman Bas uit Eindhoven. Om de succesvolle lijn van haar Brabantse zaken door te trekken, komt een deel van het personeel uit Brabant en haar zaken uit Eindhoven. Overigens is een aantal oude bekenden uit de bediening ook nog steeds actief. Dit is de eerste zaak waar ik bij iedere gang bijpassende cocktails heb gedronken. Dat is even wennen, maar de barman heeft er goed over nagedacht. Van de Pisco Sour a la Mood tot aan de cocktail met gerookte Mezcal bij het dessert, alles paste mooi bij de gerechten die we krijgen voorgeschoteld. En mooi voor de Bob's en niet-drinkers onder ons; er zijn ook diverse virgin varianten die minstens zo lekker smaken.
Get Jiro

Na een tweetal amuses met onder andere gamba en yuzu krijgen we een boot met sushi geserveerd. Dat hoeft van ons niet per se in een boot, maar gezien dat dit Eveline’s signature dish is in Eindhoven niet geheel onlogisch. Bij sushi moet ik altijd denken aan de strips die wijlen Chef Anthony Bourdain heeft geschreven, Get Jiro. Hierin schrijft hij over een yakuza boss die naast zijn gewelddadige manier van zakendoen ook zijn passie volgt en in het geniep sushi chef is. Het succes van zijn restaurant trekt toeristen aan die niet bekend zijn met de sushi etiquette. Het mengen van de wasabi met de sojasaus komt ze steevast op een onthoofding te staan met het samurai zwaard van de chef.
Gelukkig ben ik bekend met de etiquette en weet mijn tafelgenoot op tijd even te duiken. De sushi en sashimi zijn heerlijk. We snappen dat de Feyenoord selectie hier graag zijn sushi haalt!
Josper

Ik word persoonlijk erg blij van een mooi stukje vlees dat goed is klaargemaakt. Wij hebben een bavette die samen met wat aardappeltjes en bijpassende groenten perfect uit de josper oven komt. Een nice touch is de puree van zwarte knoflook die voor een aardse toon zorgt. Een prachtig grand dessert en een kleine mezcal proeverij van barman Bas maken de avond helemaal af.

Mood is een waardige opvolger van Las Palmas. Klassiekers als de seafood platter en de pijlstaartinktvis staan nog steeds op de kaart, maar Eveline Wu weet met onder andere de sushi en cocktails hier helemaal haar eigen twist aan te geven. Vanaf januari 2019 voegen ze hier Peking eend aan toe, maar dan wel aan de tafel bereid! Ik ben stiekem wel benieuwd naar haar zaken in Eindhoven, dat staat op de agenda de volgende keer dat we naar het zuiden afzakken.