Een kijkje buiten de keuken van Dennis Huwaë

In 'buiten de keuken' zoeken wij uit naar welke restaurants chefs gaan. Deze keer ontdekken wij de favoriete plekken van Daalder chef Jamie Huwaë.

24 Dec 2018 Seán van Zon

blogger Seán voelt zich al vanaf jongs af aan aangetrokken tot Rotterdam. De drang om de stad culinair te ontdekken is nooit ver weg.

Een kijkje buiten de keuken van Dennis Huwaë

Onze chefs weten van goed eten. Logisch, als je avond na avond achter het fornuis staat. En als je als chef dan een keer tijd hebt om buiten de deur te eten, dan doe je dat niet zomaar ergens. Althans, daar gaan we van uit. Wij zijn namelijk vreselijk nieuwsgierig naar de bars, restaurants, eetcafés en andere toko’s waar onze chefs hun schaarse vrije tijd doorbrengen. We nemen daarom regelmatig een kijkje buiten de keuken met onze Amsterdamse kookhelden. Dit keer: Dennis Huwaë.


Dennis is patron-cuisinier bij Daalder, waar hij sinds 2016 werkt. “Ik heb bij het Brouwerskolkje in Overveen gewerkt. Daarvoor heb ik in de keukens gestaan van kleine restaurants, stage gelopen”, vertelt Dennis. “Ook heb ik bij &Samhoud Places (tegenwoordig &Moshik, red.) en het Okura hotel gewerkt.” Bij &Samhoud Places werkte Dennis vier jaar naast topchef Moshik Roth. 

Als wij vragen aan Dennis wat zijn favoriete gerecht is bij Daalder, laat hij weten dat hij het moeilijk vindt om die vraag te beantwoorden. “Het zijn mijn gerechten, dat is net alsof ik zou moeten kiezen tussen mijn kinderen. Daar kan ik niet tussen kiezen. Die gerechten maak ik met een hoop liefde en stop er zoveel tijd en energie in”, aldus Dennis.

Amsterdam


Wanneer wij Dennis vragen naar zijn drie favoriete restaurants in Amsterdam, antwoordt hij: “Ik hou heel erg van streetfood. Ik ga meestal naar Roopram Roti. Of ik ga lekker bij Thai Restaurant Bangkok eten op het Rembrandtplein. De derde zaak is Pazzi op de Clercqstraat, daar ga ik pizza eten. Dat zijn mijn favorieten.”

Nederland


We trekken het breder en vragen de patron-cuisnier naar zijn favoriete restaurants in Nederland. Ook daarop heeft hij snel een antwoord klaar: “Ik vind het altijd fijn om bij Tribeca** in Heeze te gaan eten.” Als tweede restaurant noemt hij er een in het Zeeuwse Kruiningen. “Een ander restaurant is Inter Scaldes”, vervolgt hij. Zijn laatste favoriet is te vinden in Zwolle, De Librije***. Over zijn goede restaurantkeuzes zijn wij niet geheel verbaasd. Een goede chef moet immers veldonderzoek doen. “Ze hebben er mega goed eten en een goeie vibe”, vertelt hij over de drie restaurants. “Niet heel duur voor wat je krijgt en gewoon hele leuke mensen.”

Buitenland


Ook in het buitenland heeft Dennis drie favoriete restaurants. “Ik ben helemaal fan van Dos Palillos, dat zit in Barcelona. Ik vind The Clove Club in London ook te gek. Laatst was ik bij Septime in Parijs”, vertelt hij over de restaurants die wereldwijd geliefd zijn bij hem. “Ze zijn heel goed in wat ze doen, maar ook eenvoud, niet te veel poespas. Ik ben heel erg gevoelig voor de vibe, die spreekt me heel erg aan. De prijs/kwaliteit is ook te gek”, sluit hij af.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
16 x lekker eten en genieten van SAIL 2025

7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!

Niet alleen het uitzicht is geweldig bij REM

REM-eiland in de Houthavens: rooftop bar, adembenemend uitzicht en creatieve gerechten in een unieke, historische setting in Amsterdam.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.