De Amsterdamse horeca blijft in beweging. Ook afgelopen maand waren er weer veel openingen en het belooft zo naar de feestdagen niet rustiger te worden. Dit is onze 9e editie van het horecanieuws in en rond Amsterdam van de Buik.
De Amsterdamse horeca blijft in beweging. Ook afgelopen maand waren er weer veel openingen en het belooft zo naar de feestdagen niet rustiger te worden. Dit is onze 9e editie van het horecanieuws in en rond Amsterdam van de Buik.
WC-bar
Samen met onze rubrieken over recente openingen (op Instagram, in onze nieuwsbrief en op onze site) is deze maandelijkse rubriek de plek om de ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca in de gaten te houden. Met veel openingen, maar helaas toch ook wat sluitingen, in onze altijd dynamische stad.
Check ook vooral onze agenda (die vind je hier met 20 verrassende tips), want nergens gebeurt zoveel in tijdelijke vorm, zoals chefs collabs, pop-ups, foodfestivals, wine tastings en meer, zoals in Amsterdam
Copain
Volt heeft per 1 oktober de deuren gesloten. Copain heeft met Ivan Arauz Beusink (ex Rijks*) een nieuwe chef. Binnenkort ons verhaal. Next NDSM heeft helaas de deuren gesloten en daar waar gesloten wordt is er ook vaak weer een opening. Met het laagdrempelige Van de Werf aan de NDSM-kade hoopt het team een betere aansluiting met de buurt te krijgen (met tot eind november 20% op de hele rekening). Camarat is de nieuwe uitbater van het restaurant van Chateau Amsterdam.
Chop Chop
WC-bar, een hobby wijnbar van 5 vrienden, is ‘soft’ open op donderdag en vrijdag in het pand van FYR aan de Czaar Peterstraat. Hier is wijn bijzonder, met een verhaal en altijd zeer betaalbaar.
Chop Chop opende half september in het oude pand van Silom Thai aan de Voetboogstraat. Hier ga je op een gastronomische Aziatische reis in een geweldig interieur over twee etages. Bini Bakery, een Japanse kombini stijl bakkerij, is open aan de Haarlemmerstraat met geweldig mooi vorm gegeven take-way broodjes. MOYŌ opende letterlijk ín Paindemie, hier gaat chef Guillaume de Beer om helemaal los met een menu van toro en wagyu.
Roef in het oude Novi is open met leuke gerechten om te delen en een mooie kaasservice. Toet, de tweede van Troef, is open en heeft tijdens het proefdraaien zo’n beetje heel BN Nederland ontvangen. No Nonsense, de nieuwe restobar aan de Geldersekade is soft open. The Miners, een van oorsprong Tsjechische koffieketen, opende de eerste Nederlandse zaak aan de Tollenstraat in West.
Het oude Golden Tulip hotel aan het Oosterpark is compleet verbouwd en heropend als Hotel V Oosterpark by Conscious en huisvest een all-day nieuw restaurant (bar en specialty koffiebar) Orchid House met een Latijns Amerikaanse touch. De mannen van Binnenvisser hebben in korte tijd de oude lunchroom verbouwd tot Wilhelmina Café aan de Eerste Helmersstraat naar voorbeeld van een café als de Twee Prinsen.
Ook Wolf in de Utrechtsestraat is open met brood, patisserie en koffie. Jinja, op de oude plek van Bar Ramona, bied je een eetreis door Azië. Copal is de nieuwe naam van het geüpgraded Colima aan de Utrechtsestraat. Koreaans breekt echt door in Amsterdam. Wow Pocha, met al een vestiging in Rotterdam, opende in de Utrechtsestraat de eerste streetfoodbar. Bij Scarpetta bestel en eet je pasta in/uit glazen potten. Café Bica is onderdeel van de Bam Boa familie en net geopend in het oude pand van Kees aan de Weesperzijde.
De mannen achter Vooges aan ’t IJ openden Bar Staal met terras (natuurlijk aan het water) aan de Staalkade. Het bedrijf achter Heemelrijck en Nostra Gigi gaat aan het Marie Heinekenplein opende samen met chef Victor Glas het Spaans georiënteerde restaurant Mesa Mesa.
MLT Bakery en Coffee is Cypriotisch georiënteerd en opende in een zijstraat van de Overtoom. Louf opende in de houtzaagmolen aan de Gilles van Ledenberghstraat. Restaurant RYO, met een Aziatische getinte keuken, opende aan het NDSM-plein.
Café Vita Lente
Vita Lente, zo gaat de nieuwe zaak van Simon Witmaar de andere ex-eigenaar van Coulisse heten in West, wordt een beetje gastrobar met Baskische stijl gevoel met veel aandacht voor sherry en vermout en misschien zelfs wel koffie en lunch vanaf 11 uur. CIMA is een nieuwe rooftopbar met een Mexicaanse twist van het Renaissance Hotel, en opent begin november.
De mannen achter Oma Letje en Miss Scarlett hebben de crowdfunding voor hun nieuwe project Café Pigalle in Zuid-Oost succesvol afgerond. De sfeervolle brasserie komt in het nieuwe gebouw The Ensemble in Zuid-Oost. Reserveren kan vanaf 12 september.
Familierestaurant Hendrik, met een hoofdrol voor pannenkoeken, opent daar dit najaar in het oude Le Garage. Mooie Boules gaat zijn grootste vestiging aan de Danzigerkade in de Houthavens openen. Your Daily heeft beide vestigingen van CanCanteen overgenomen, Cruquius is al open en de Houthavens volgt snel.
Pepe Nero wordt door het team van Dough Studio omgetoverd wijnbistro met een Italiaanse twist. Kamer Bar, het nieuwe project van Ciaran Patrick en Justin Grooten opent november aan de Westerstraat in de Jordaan.
House of Noa is een combinatie van dansen en de sushi van Ken in de sfeer van een Hongkongs opiumhuis in het souterrain van de Beurs van Berlage. Het team van Tewatashi gaat een nieuw restaurant openen in het oude Fou Fow Ramen aan de Van Wou. Begin volgend jaar krijgt Amsterdam een heuse Bouillon naar Parijs voorbeeld. De Port van Cleve wordt Bouillon d’Amsterdam o.a. door Michiel van der Eerde.
Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.
Club Birdies opende met de grootste indoor golfbaan op de Schinkel. Birdies scoort wat horeca betreft voor ons een hole-in-one.
Op de begane grond van het gloednieuwe Hotel V Oosterpark aan de Linnaeusstraat opende restaurant Orchid House. Wij gingen langs om te proeven.
Geniet van de volgende voordelen: