Fyrre aan de Javastraat stopt ermee

Fyrre aan de Javastraat stopt ermee. Wij spraken met eigenaar Folkert over dit besluit.

25 Jun 2022 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Fyrre aan de Javastraat stopt ermee

Na bijna 5 jaar de leukste viszaak van Oost te zijn geweest stopt eigenaar Folkert Scheper met zijn Fyrre in de Javastraat over 1 week per 1 juli. Wij spraken met Folkert over deze beslissing en de toekomst.

Onzekerheid troef

De reden hiervoor is een combinatie van factoren vertelt hij. ‘De afgelopen twee jaar is door Covid een redelijke onzekere periode geweest. Veel open, dan weer dicht en vervolgens weer een beetje open. Ook nu is het onzekerheid troef. We weten niet wat er het komend najaar en winter gaat gebeuren. Moeten we weer (deels) sluiten en daarbij komt ook nog een keer het personeelsprobleem in de horeca. Hierdoor zijn we nu maar 4 dagen (vanaf 17 uur) open.’

Einde van Fyrre

Folkert werd begin van dit jaar vader en dacht mede daardoor na over de toekomst van zijn zaak. ‘Dat nadenken viel eigenlijk gelijk samen met een aanbod dat ik kreeg om de zaak te verkopen. Natuurlijk vind ik zelf zeker ook wel jammer, maar met de onzekere komende tijd en het vaderschap heb ik toch besloten afscheid van Fyrre te nemen. Per 1 juli wordt de zaak overgedragen aan de nieuwe eigenaren, die een vegan restaurant in West hebben, en daarmee komen een einde aan de ‘fish shack’ in de Javastraat. Ik blijf overigens wel in de horeca werken maar dan in een baan waar ik wat meer tijd aan mijn gezin kan besteden’, zo besluit Folkert.

Dus wil je Fyrre nog snel een bezoekje brengen, reserveer dan snel nog even. Je hebt nog tot aan juli. De Buik houdt jullie natuurlijk op de hoogte wat de nieuwe zaak in de Javastraat wordt. Overigens wordt de buurman ‘The Walter Woodbury Bar’ wordt momenteel verbouwd tot Le French Cafe, waarvan de openingsdatum nog niet bekend is.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Hoe Fitz’s Bar en VanOost de old fashioned nieuw leven inblazen

Wij spreken met chef Floris van Straalen en bartender Nick Vrielink over de old fashioned.

Een avond vol eatertainment bij Supper

De Buik ging een avond langs bij Supper Restaurant & Club aan de Singel, voor de dinner show vol entertainment en verrassingen.

De 2025 Beaujolais events in Amsterdam

Beaujolais was ooit een enorme hype in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. maar Bojo is back, ontdek nu alle Bojo-events in Amsterdam.