Na bijna 5 jaar de leukste viszaak van Oost te zijn geweest stopt eigenaar Folkert Scheper met zijn Fyrre in de Javastraat over 1 week per 1 juli. Wij spraken met Folkert over deze beslissing en de toekomst.
Na bijna 5 jaar de leukste viszaak van Oost te zijn geweest stopt eigenaar Folkert Scheper met zijn Fyrre in de Javastraat over 1 week per 1 juli. Wij spraken met Folkert over deze beslissing en de toekomst.
De reden hiervoor is een combinatie van factoren vertelt hij. ‘De afgelopen twee jaar is door Covid een redelijke onzekere periode geweest. Veel open, dan weer dicht en vervolgens weer een beetje open. Ook nu is het onzekerheid troef. We weten niet wat er het komend najaar en winter gaat gebeuren. Moeten we weer (deels) sluiten en daarbij komt ook nog een keer het personeelsprobleem in de horeca. Hierdoor zijn we nu maar 4 dagen (vanaf 17 uur) open.’
Folkert werd begin van dit jaar vader en dacht mede daardoor na over de toekomst van zijn zaak. ‘Dat nadenken viel eigenlijk gelijk samen met een aanbod dat ik kreeg om de zaak te verkopen. Natuurlijk vind ik zelf zeker ook wel jammer, maar met de onzekere komende tijd en het vaderschap heb ik toch besloten afscheid van Fyrre te nemen. Per 1 juli wordt de zaak overgedragen aan de nieuwe eigenaren, die een vegan restaurant in West hebben, en daarmee komen een einde aan de ‘fish shack’ in de Javastraat. Ik blijf overigens wel in de horeca werken maar dan in een baan waar ik wat meer tijd aan mijn gezin kan besteden’, zo besluit Folkert.
Dus wil je Fyrre nog snel een bezoekje brengen, reserveer dan snel nog even. Je hebt nog tot aan juli. De Buik houdt jullie natuurlijk op de hoogte wat de nieuwe zaak in de Javastraat wordt. Overigens wordt de buurman ‘The Walter Woodbury Bar’ wordt momenteel verbouwd tot Le French Cafe, waarvan de openingsdatum nog niet bekend is.
Wij spreken met chef Floris van Straalen en bartender Nick Vrielink over de old fashioned.
De Buik ging een avond langs bij Supper Restaurant & Club aan de Singel, voor de dinner show vol entertainment en verrassingen.
Beaujolais was ooit een enorme hype in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. maar Bojo is back, ontdek nu alle Bojo-events in Amsterdam.
Geniet van de volgende voordelen: