Kafé Kanard, het tijdelijke eendencafé van Kaagman & Kortekaas

Elke maandag deelt de Buik een nieuw of binnenkort te openen restaurant met je. Dit keer delen we Kafé Kanard met je, de pop-up van Kaagman en Kortekaas.

27 Jan 2025 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Kafé Kanard, het tijdelijke eendencafé van Kaagman & Kortekaas

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Niet in de vorm van een verhaal maar meer in telegramstijl. Van wat voor restaurant is het, sinds wanneer open, waar, welke sfeer en welke gerechten en/of drankjes moet je zeker doen.

Dit keer delen we Kafé Kanard, de pop-up van Kaagman en Kortekaas.

​Wat is het?

Kafé Kanard is het tijdelijk onderkomen, tot eind april, van Kaagman & Kortekaas bij Artis tijdens hun grote verbouwing.

​Waar?

In het voormalige restaurant Birdhouse, direct naast Het Lancaster Hotel.

​Wat eet of drink je?

Kafé Kanard heeft eend in de hoofdrol. Chefkok Chiel Kaagman serveert anders dan bij K&K hier uitsluitend een à-la-carte menu.

​Wat zijn de knallers?

De Buik is een fan van de rouleau van konijn met coquille en kaviaar, maar ook de klassieke zuurkool met fazant en foie gras of de cassoulet met confit de canard met mosselen vallen in de smaak. En de wijnkaart van Bram Kortekaas is natuurlijk (ook deze plek) uitzonderlijk.

​Sfeer

Het team van K&K heeft zoveel mogelijk meegenomen uit het centrum. Van bestek, tot stoelen, tafels en verschillende props. De sfeer is natuurlijk anders, maar toch nog steeds een beetje Kaagman & Kortekaas.


Plantage Middenlaan 48 (naast Het Lancaster Hotel)
Open van dinsdag tot zaterdag vanaf 18 uur voor diner

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De titelstrijd voor de Amsterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025 gaat van start!

Wie wordt de Favoriete Nieuwkomer 2025 van de Buik van Amsterdam? Dat is aan jou! Bekijk hier de lijst met genomineerden voor 2025.

Dit wil je niet missen: lees hier alles over editie 3 van de Buik Magazine

De 3e editie van de Buik Magazine is gelanceerd en we praten je bij over deze superdikke glossy vol mooie verhalen over de foodcultuur in onze vier steden.

In de rollercoaster van Roest

Jef van den Hout en Maarten de Vries zijn na De Willem aan een nieuwe uitdaging begonnen met Roest. De Buik spreekt ze over hun ervaringen en plannen.