We waren er natuurlijk direct als de kippen bij toen Bennies opende op de Schinkel. Blogger Gijs ten Buuren schreef er vorig jaar al een heel positief verhaal over. Nu kwam de uitnodiging voor het proeven van het nieuwe menu. Dus met veel plezier fietsten we richting De Schinkel.
Design loods van lunch tot laat

Bennies blijft natuurlijk een hele coole plek. Een loods op het bedrijventerrein de Schinkel. Heel mooi ingericht door mensen met een hele goede smaak. Van de barkrukken tot de giga bank bij binnenkomst en de Foscarini Orbital lamp. Alles zou je zo mee naar huis willen nemen.
Bij Bennies kun je elke dag terecht vanaf 12 uur. Ook te bezoeken alleen voor een koffie en een snack. Ze hebben door de buren, Stean’s Beans - een koffiebrander, een speciale blend laten maken.
Menu met smaak

Bij ons bezoek op een maandagavond was er een hele behoorlijke bezetting. Gezellige sfeer en zeer gevarieerd, van jong tot oud en van zakelijk in pak tot een gezellige tafel vol vriendinnen. We treffen een van de eigenaren Rick Swinkels aan op een van de hoge tafels aan de voorzijde van de zaak. Prima plekken om even te werken en wat te eten en te drinken overigens.
Rick kennen we nog vanaf zijn werk voor Staets, Jacobsz en Le Coeur. Waar we altijd fan van zijn geweest. We waarderen zijn nuchtere kijk op lekker eten. Ook nu weer: als we kijken naar de originele menukaart krijgen we instant het gevoel om alles te bestellen.
Intieme chefstable

Bevoorrecht als wij soms zijn, mogen we plaatsnemen aan het hoekje van de bar. De mini chefstable voor twee bij Bennies. Hier heb je direct contact met de koks en kijkt op alle handelingen in de keuken.
Het feest begint met een gezellig bordje brood. Nu eens geen zuurdesem, maar brood gemaakt door Bakkerij Wolf, speciaal voor en naar een recept van Bennies, met yoghurt en bier. Dit keer geserveerd met een gerookte crème van artisjok.
Comfortfood a la Bennies

De kaart is creatief en laat je het water in de mond lopen. We laten, helaas, de zelfgemaakt mini frikandellen uit het snackmenu aan ons voorbij gaan. ‘De favoriet van veel gasten’, zo vertelt Rick ons.
We bestellen de garnalentosti, die voor onze neus wordt klaargemaakt. Een brioche met garnalenpasta, die nog even snel wordt gefrituurd, en dan wordt gedoopt in de sesam. De ultieme comfortsnack, zeker met de dip van de licht pittige ananas chilisaus.
Hello Mexico

Rick’s werk bij het Mexicaanse Masmais zien we terug in de Gamba Roja Tostada. Gul gevuld met gamba’s met miso-aubergine en een pompoencrème. Tegelijk geserveerd met de Kip Cordon Bleu. Zeg maar een kipschnitzel met krokante korst belegd met hartige Bellota Iberico en een smeuïge plak brie. Fijn gerecht waar je voor terugkomt.
Bijgerecht als volwaardig hoofdgerecht

Daarbij bestelden we beide bijgerechten van de kaart de Za’atar frietjes en de Little Gem salade met Caesar dressing en parmezaan bestelden we erbij. Die laatste is echt een aanrader voor de vegetariërs onder ons. Niet dat de kaart daar geen opties voor heeft. Maar dit bijgerecht is eigenlijk een volwaardig groentegerecht. Vier stukken sappige bindsla op dunne toast met een geweldige dressing inclusief een overvloedige portie parmezaan tegen een belachelijk klein prijsje. Bestellen!
Het heerlijk avondje eindigde met nog klein beetje keuzestress; het dessert. Aangezien Gijs de vorige keer de gebrande Cheesecake waagden wij ons aan een fijne afsluiter in de vorm van de Frangipane met dun gesneden vijg en kaneelijs.
Daarna werd er nog even wat vinyl ingezet. Ook Bennies heeft een mooie geluidsset staan, waarvoor je als gast je eigen vinyl; mag meenemen. Dat zullen we volgende keer ook zeker doen. We kunnen niet wachten om de volgende kaart te komen proeven.