Bij The Corner eet je de allerbeste versie van alledaagse gerechten

Sinds 1930 vind je The Corner op de hoek van de Scheldestraat. De titel beste café is niet gelogen met twee awards in de Café Top 100.

12 Mrt 2019 Fleur Maat

blogger Fleur studeert in Utrecht en creëert graag gezonde en heerlijke receptjes voor haar blog The ModelFood Diary. Kaas is haar lievelingseten, reizen en koken haar grootste passies.

  • 12 Mrt 2019

Bij The Corner eet je de allerbeste versie van alledaagse gerechten

Sinds 1930 vind je The Corner op de hoek van de Scheldestraat. Het café verscheen twee keer in de Café Top 100, in 2017 (plek 25) en 2018 (plek 20). En ook het Parool is fan. Volgens de krant ga je hierheen voor de beste mosselen, tomatensoep én gehaktbal die er in de hoofdstad te vinden is. Tijd om te proeven of The Corner de beloften waar maakt. 

We voelen ons onmiddellijk stamgast bij The Corner

Bij binnenkomst op een woensdagavond worden wij op de meest hartelijke en warme manier verwelkomd die je je kan bedenken. We voelen ons gelijk stamgast, alsof we al jaren elke week binnenstappen om aan de bar een biertje te drinken.

Ras Amsterdammer en eigenaresse Danielle, sinds 18 jaar aan het roer van The Corner, komt gezellig bij ons zitten om wat over de zaak te vertellen. Al snel wordt inderdaad duidelijk dat ze bij The Corner hun gasten niet alleen willen verwennen en verrassen wat eten betreft, ook qua gevoel en sfeer willen ze je helemaal op je gemak willen stellen. Meer verbintenis met gasten is dan ook een grote wens van Danielle, een wens die tegenwoordig lastig lijkt om te realiseren in de moderne, dynamische grote stad waar iedereen druk en op zichzelf is. Toch is dit authentieke gevoel van ‘oud en vertrouwd’ wat je krijgt terugvindt bij The Corner.

Alleen al vanwege de huiselijke sfeer zou je bij The Corner langs willen gaan. Het uiterst relaxte en vriendelijke personeel geeft een welkom gevoel. Het interieur van The Corner is zoals je hoopt dat het is in een café: veel donker hout en gezellig licht met hier en daar wat moderne touches. Op tv schermen worden voetbalwedstrijden uitgezonden. Zou het eten ook aan de verwachtingen voldoen?

De beste uitvoering van alledaagse gerechten


Op het menu van The Corner vind je veel gerechten die je misschien op het eerste gezicht op de kaart van een alledaags eetcafé terug kan vinden: denk aan kipsaté en burgers, Caesar salad en salade geitenkaas. Echter is alles dat uit de keuken van The Corner komt van zeer hoge kwaliteit en (misschien wel) de beste versies die je ooit van bekende gerechten gegeten hebt. Hierover straks meer.

De kaart is verder grotendeels gebaseerd op de ouderwetse Hollandse keuken; eten zoals ze dat vroeger aten. Denk: stamppot, kalfslever en bal gehakt. Seizoensgebonden ook. Maar er zijn ook internationale invloeden op het menu terug te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een Wiener Schnitzel of garnalen in een pittige chili knoflooksaus bestellen.

Het keukenteam van The Corner vertrouwt op een aantal vaste leveranciers voor bijvoorbeeld vlees en vis, die ook bijvoorbeeld de door het Parool geroemde mosselen leveren. Prijzen vallen iets hoger uit vergeleken met een standaard café maar geloof ons, het is elke cent waard.

De uitgebreide borrelkaart is aan te raden voor de vrijmibo. Met wederom een spannende mix van Hollandse borrelkost en leuke fusion bites is er voor ieder wat wils: kies uit bitterballen of geitenkaas kroketjes met mango chutney, leverworst en jonge kaasblokjes of toch Gyoza met Hoisin saus, spicy Spaanse sausage of echte Amsterdamse Osseworst. Met een heerlijk zonneterras op het Scheldeplein zit je in ieder geval al goed komende zomer?

Carpaccio-lovers opgelet



We beginnen ons diner met brood, aioli en tomatensalsa terwijl we de rest van het menu bekijken en onze keuzenstress uitgebreid bespreken met de joviale bediening. Het broodmandje alleen is al hemels. Komt dit door het knapperige brood, de frisse tomatensalsa of misschien toch door mijn lievelingsboter die erbij wordt geserveerd (van het Franse merk Isigny Sainte-Mere)?

Vooraf nemen we de Carpaccio en de Garnalen in spicy chili-knoflook saus. Nu hoor ik je denken: ‘ach een carpaccio, dat ken ik wel’. Maar, vraag ik je, heb je ooit een carpaccio gegeten die werd geserveerd op een papadum en bestrooid met parmezaanse kaas, pijnboompitten en toefjes truffel mayonaise? De simpele knapperige pappadum geeft een heel nieuwe beleving aan het bekende gerecht carpaccio.

De garnalen zijn misschien zelfs nog lekkerder: grote sappige garnalen in een rijke romige saus met pittige nasmaak. We dippen het brood in de saus tot er geen druppel meer van over is. Beide porties zijn meer dan royaal voor een voorgerecht. Voor het hoofdgerecht kiezen we voor de kalfslever, geserveerd met gebakken spek en ui, groente en friet. Beste kalfslever ooit.

Helaas zijn de mosselen op (dat geeft niet want we komen hier zeker nog een keer terug) dus kiezen we voor de stamppot van de week met de door het Parool bekroonde ‘beste bal van Amsterdam’. De portie is wederom reuze, de hutspot met bal en een zee van jus fantastisch. Hoewel we eigenlijk al helemaal tevreden zijn, is er plots weer wat ruimte in de maag als we tiramisu op het menu zien staan. Ook hierbij verbaast de keuken ons weer: het is namelijk geen gewone tiramisu die we voorgeschoteld krijgen maar een gedemonteerde, met een ietwat stevigere mascarpone room en toefjes slagroom. Een gemberthee om deze fantastische en overdadige maaltijd af te sluiten was een goed idee.

Ras Amsterdams café

The Corner is erg toegankelijk voor iedereen en dit zorgt voor een breed uiteenlopend publiek. De buurt is door de jaren heen geïnternationaliseerd met meer expats dus er komen veel internationals over de vloer. Maar niet alleen buurtbewoners kennen The Corner, op slechts een steenworp afstand van de RAI is het café een geliefde uitvalsplek voor bezoekers en werknemers. Dit zorgt voor een leuke mix van standbouwers, internationale beursbezoekers en zakenlieden in pak.

Toch lijken veel Amsterdammers zich nog niet bewust van deze parel van een café en dat is uitermate zonde. Of je nou langs gaat voor een kop koffie of borrel, lunch of diner (van simpel tot uitgebreid), of het vieren van een feest of partij (je kan The Corner afhuren hiervoor!) dan is dit de plek waar je minsten een keer geweest moet zijn. Waarschuwing: het zal hierna niet bij één keer blijven...

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.

16 x lekker eten en genieten van SAIL 2025

7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!

Niet alleen het uitzicht is geweldig bij REM

REM-eiland in de Houthavens: rooftop bar, adembenemend uitzicht en creatieve gerechten in een unieke, historische setting in Amsterdam.