Boca’s Jordaan slaat de plank raak

Bar Boca’s is een oude bekende van de Buik, immer geliefd, gelegen aan de bruisende Westerstraat. Wij gingen langs om een gezellige avond te beleven én een aantal gerechten van het vernieuwde menu te proeven.

6 Jun 2023 Stephanie Verstraten

blogger Een liefhebber van reizen en hierdoor uiteraard ook van de verschillende smaken die alle keukens ter wereld te bieden hebben. Met heel veel plezier deelt zij de ervaringen die zij opdoet tijdens haar culinaire uitstapjes.

Boca’s Jordaan slaat de plank raak

Fijn borrelen in de Jordaan en daarna hapje eten, veel Amsterdamser dan dat wordt het toch niet? Bar Boca’s is een oude bekende van de Buik, immer geliefd, gelegen aan de bruisende Westerstraat. Wij gingen langs om een gezellige avond te beleven én een aantal gerechten van het vernieuwde menu te proeven.

Borrelplanken in een gezellige ambiance

Vrolijk worden we welkom geheten door de charmante bediening van Boca’s en kiezen een van de hoge tafels in het restaurant. Het is een tikkeltje outdated maar toch ook wel knus ingericht en dankzij de gezellige drukte wanen we ons gelijk vertrouwd en een beetje in de Spaanse sferen. We krijgen het menu en we kiezen allereerst voor een heerlijk glas chardonnay van Cave Alignan Icare en starten uiteraard met een van de fantastische borrelplanken. Voor wie namelijk toch nog niet geheel bekend is met Boca’s; dit is dé plek om uitgebreid te borrelen en daarbij hoort uiteraard de bijbehorende plank. Verkrijgbaar in vega, vis of vlees of voor wie niet kan kiezen, zoals wij, is de mix van de drie bovenstaande de optie.

Spontane en alerte bediening

We worden al vrij snel verrast met onze gemixte borrelplank waarbij de ober van ieder hapje haarfijn weet uit te leggen wat het is. Zo krijgen wij onder andere biefstuk chimichurri, burrata met tomatenjam en makreelsalade met wasabicrunch voorgeschoteld. Bij alle planken worden ook broodjes geserveerd en er is echt genoeg voor iedereen om van te proeven. De smaken zijn goed, met verrassende combinaties en het vlees is ontzettend mals. En zeker niet onbelangrijk detail bij Boca’s: de bediening is erg spontaan en alert en ze maken onze avond op deze manier een feestje. 

Elke drie maanden een nieuw menu

Na de uitgebreide borrelplank besluiten we toch ook een paar hapjes van de nieuwe kaart te proberen; we zijn natuurlijk zeer benieuwd. We worden geadviseerd en besluiten uiteindelijk voor de blini’s met gerookte zalm en crème fraîche, de maisribbetjes met chipotlemayo en de soft taco’s te gaan. Van dit laatste gerechtje nemen wij er eentje in de vega variant met jackfruit en eentje met barbacoa. De blini’s hadden iets meer bite kunnen hebben maar de taco’s en de mais ribbetjes vallen zeer in de smaak bij ons, waarbij de taco met jackfruit zeker niet onder doet voor zijn vleesvariant. Maar je moet wel een beetje tegen spicy kunnen. We spreken nog even met chef Reyer de Gooijer over het nieuwe menu. ‘Elke drie maanden worden gerechten van het menu gewisseld. Tussentijds passen we ook nog het gerecht zelf aan als iets niet goed loopt. Zo bewegen we mee met onze gasten, dat zij genieten van onze gerechten is het allerbelangrijkste.’ En dat genieten doen we zeker. 

Van ontbijt tot dans


We sluiten de avond af met een heerlijke cocktail en uiteraard nemen we nog een kijkje op het dessert menu. We delen de rabarbercrumble met ijs, dat blijkt weer een goede keuze. Zo eentje waarvan je zegt; houdt wat ruimte over voor het dessert, want deze moet je proeven. Al met al een mooie avond bij Boca’s Jordaan en een aanrader voor de gezellige borrelaar die op zoek is naar smakelijke gerechtjes en een goede sfeer. Je kan voor een bezoekje terecht voor zowel ontbijt, lunch als borrel en daarna is er ook nog de mogelijkheid om een dansje te wagen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.