Menig vegetariër zal zijn nek niet omdraaien tijdens het passeren van het robuuste Cannibale Royale. Gezien de naam niet gek, maar wanneer je er ooit voet binnen hebt gezet weet je beter. Cannibale biedt namelijk een thuis aan iedereen. Van veganist tot aan de ‘kannibaal’, maar natuurlijk ook nog altijd aan ieder vervend vleeseter. Veranderen zal de naam zeker niet, al doet het de diversiteit de naam eigenlijk geen eer aan.
Nooit te kort dag

Anderhalve week voordat de Plant Forward Week (PFW) van start ging, werd aan de eigenaren van Cannibale Royale gevraagd of ze deel wilden nemen. “Natuurlijk wilden we dat, maar een nieuw gerecht op zo’n korte termijn zat er niet in”, vertelt Kick; algemeen directeur en eigenlijk manusje van alles. Gelukkig zijn er sinds geringe tijd een aantal vegetarische en veganistische gerechten op de kaart te vinden. Het antwoord op de vraag of ze deel wilden nemen was dan ook volmondig ‘ja’.
Het feit dat ze al sinds jaar en dag zowel dierlijke als plantaardige gerechten op het menu hebben staan, heeft niets te maken met het willen veranderen van hun imago, vertelt Kick: “Het is gewoon allemaal facking lekker, en toevallig vegetarisch of vegan.” Al hadden ze even geduld nodig om precies dát te vinden. Er werd een hoop uitgeprobeerd en geproefd, maar uiteindelijk bleven alleen de allerlekkerste gerechten, zonder al te veel poespas, overeind staan.
Je zou je bijna vergissen

Vandaag de dag vind je daarom bijvoorbeeld de cauliflower steak op de kaart. Het is een flinke portie, die direct van de barbecue komt, inclusief verse chimichuri én de volle, rokerige smaak van vegan Van Kesbeke kimchi mayonaise. Wat unieker in zijn soort is de Le Supreme. Een zachtzure pom burger, met een spicy nasleep die niet voor mietjes is, maar dat geldt eigenlijk voor vrijwel alles dat zich hier bij Cannibale Royale afspeelt.
Maar ook de vegetariër die enkel voor wat happen aanschuift bij een van de filialen is hier aan het juiste adres. De crispy cauliflower wings zijn dusdanig krokant dat een van onze niet-vegetarische tafelgenoten even vergeet dat ons bezoek in het teken van PFW staat. De wings hebben een goede bite en worden geserveerd met een lichtpittige Schriracha mayonaise. Daarnaast bestellen we de camembert uit de oven, niet veganistisch, maar wel een goed uitgevoerde klassieker.
Goed voor de planeet en goed van smaak

“Vegan groepen komen hier niet snel terecht, maar er zitten toch steeds meer vegetariërs en veganisten tussen de groepen die hier wel neerstrijken”, vertelt Kick. Wanneer je er voor iedereen wil zijn, is verduurzamen daarom de enige optie. Ook wanneer het op de dierlijke producten aankomt: “Een lekker stukje vlees moet kloppen én goed smaken. Onze spareribs bijvoorbeeld, die zijn biologisch en smaken fantastisch”, licht Kick toe.
Jongensdromen

Dat er veel moeite, tijd en geld in deze manier van zijn gaat zitten, maakt het team van Cannibale niets uit. “Ons eerste filiaal op de Handboogstraat werd tien jaar geleden opgestart door een aantal jongens die hun jongensdromen wilden najagen”,vertelt Kick. Daarom kun je hier om één uur ’s nachts nog binnenlopen voor een glas rode wijn en een steak, en organiseren ze een tal van bijzondere evenementen.
Zo ontstond er uit het woordgrapje ‘Cannibale Royale’ een geheel ‘Shine and Dine’ diner voor zowel kale mannen als vrouwen én trainen achttien Cannibalen in de openbare sportschool van het bedrijf - Gym Royale - voor een Hyrox race in Eindhoven.
De behoefte aan een stukje vlees meer of minder op de kaart is dan ook niet geboren uit een wens om hun imago bij te schroeven. Nee, hier bij Cannibale Royale willen ze er simpelweg voor iedereen zijn. Dus of je nou behoefte hebt aan een volledig veganistisch diner, of in het bijzijn van andere kale mensen wil genieten van een stuk bavette, hier kun je terecht.
Een ding is in ieder geval zeker, volgend jaar doet Cannibale Royale gewoon weer mee aan PFW, en dan pakken ze pas echt - in geheel eigen stijl - uit.