Geboren in India, opgegroeid in Peru en ervaring bij restaurant Central in Lima. Deze informatie over Nazka’s nieuwe chef Koosh Kothari was voor de Buik voldoende aanleiding om weer eens langs te gaan bij dit vrolijke restaurant in de Pijp.
Geboren in India, opgegroeid in Peru en ervaring bij restaurant Central in Lima. Deze informatie over Nazka’s nieuwe chef Koosh Kothari was voor de Buik voldoende aanleiding om weer eens langs te gaan bij dit vrolijke restaurant in de Pijp.
We worden warm onthaald door Cesar, die ons de rest van de avond in de watten zal leggen en overladen met informatie over de gerechten en wijnen. Bij Nazka kies je voor een 4- of 6-gangen menu, geheel vegetarisch of met vis. Voor de echte carnivoren is er de optie om het menu uit te breiden met de Chef’s steak. We starten uiteraard met een perfecte Pisco cocktail, de oester erbij zet onze smaakpapillen direct op scherp.
Wie Peru zegt, zegt ceviche. Het eerste gerecht is dan ook ceviche, maar dan wel een hele originele van witte asperges in een leche de tigre van kokos en groene curry, geserveerd met gepofte quinoa en kaffir limoenblad. De toon is direct gezet, Kothari is niet bang voor bold flavours en zal het laten zien ook. Helemaal enthousiast worden we van de sake die Cesar erbij serveert, die goed weerstand biedt aan al het smaakgeweld van de ceviche.
We hebben geen tijd om op adem te komen, want ook het volgende gerecht is een schot in de roos. Tiradito is een typisch Nikkei gerecht: Peruaans met Japanse invloeden. In dit geval is de tiradito (rauwe vis gesneden als sashimi) van corvina, met een leche de tigre van biet en aji amarillo pepers. Hierbij drinken we een gekoelde lichtzoete rode Italiaanse Bracetto die mooi in balans gebracht wordt door de zuren van de tiradito.
Vinicunca is een beroemde Peruviaanse berg, ook wel bekend als de regenboogberg vanwege de prachtige gekleurde laagjes. Dit was de inspiratie voor de millefeuille van tubers (kleine knol-achtigen), bedekt onder een kleurige ocopa saus met rocoto pepers en furikake. Het ziet er waanzinnig uit, om over de smaak nog maar te zwijgen. Dit gerecht is een absolute winnaar! Er volgt opnieuw een vegetarisch gerecht, spitskool gegrild met miso en soja (hallo umami), met een saus van topinamboer en groene chutney. De combinatie van hartig- en romigheid is zo slim bedacht dat je er absoluut geen vis of vlees bij mist. Het feest is compleet met de Imaginador uit Chili, een 100% Cinsault van Pedro Parra.
We zijn er bijna! Voordat we naar het dessert gaan, verschijnt er weer een klein kunstwerkje op tafel. Pulpo antichuchero is een Peruviaanse klassieker en deze is werkelijk perfect uitgevoerd met boterzachte pulpo en ‘choclo’ crème van mais. De elegante Langhe Nebbiolo maakt het helemaal af. Inmiddels zijn we lichtelijk overprikkeld, maar het dessert slaan we uiteraard niet over: mousse van pure cacao uit de Amazone met aji limo (een pittige peper) en sinaasappelsorbet.
Het mag duidelijk zijn: Koosh Kothari kent geen genade als het op smaak aankomt, en weet Nazka opnieuw naar een hoger plan te trekken. Ook het team op de vloer staat als een huis met een heerlijke energie en kennis van zaken. Wie zin heeft om eens flink van z’n sokken geblazen te worden, moet dus zeker snel langsgaan bij Nazka.
Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.
Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.
Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.
Geniet van de volgende voordelen: