Indian Summer op het van der Helstplein: een culinaire verrassing bij Miry Mary

Miry Mary op het van der Helstplein serveert nu ook brunch. Uiteraard gaat de Buik langs om te proeven bij dit hartverwarmende, culinaire pareltje.

12 Okt 2023 Isabelle Cannoo

blogger Content marketeer Isabelle houdt van verhalen. Schrijven, filmen en vertellen. Gaat het niet over duurzaamheid, dan gaat het wel over eten. Naast zelf koken gaat ze ook graag uiteten. Ze wordt niet voor niets door haar vrienden Iensabelle genoemd. En heeft altijd nog de droom haar eigen YouTube kanaal op te zetten: koken met Cannoo.

Indian Summer op het van der Helstplein: een culinaire verrassing bij Miry Mary

Op het Van der Helstplein zit sinds anderhalf jaar culinaire parel Miri Mary, die de Indiase keuken naar een hoger level tilt. Sinds deze zomer is het in het weekend ook mogelijk om aan te schuiven voor brunch en dát menu gaan we proeven!

Instant vakantiegevoel

Het terras is groot opgezet en door de hoge bomen op het plein heb je niet het gevoel dat je in Nederland bent. Het zonnetje komt tussen de huizen door en door de relaxte sfeer waan je je voor een paar uurtjes op vakantie.

Miri Mary is het restaurant van Anand en Foram, die na een lange afstandsrelatie en een carrière in het bedrijfsleven in India, klaar waren voor een nieuw avontuur. Ze boekten een ticket naar Amsterdam en zonder enige horeca-ervaring startten ze hier hun eigen restaurant. Om toch de nodige kennis op te doen, ging Anand voor twee maanden langs 120 restaurants in India om te zien, te proeven en te ruiken om zo uiteindelijk tot hun eigen signature dishes te komen. En dat is zeker gelukt.

​Een grote familie

Maar dat doen ze niet alleen: samen met, zoals ze het zelf noemen, het ‘dream-team’. De keuken wordt bestierd door Indiase koks, die uit verschillende Indiase regio’s komen. Zo komen verschillende ‘food-culturen’ samen in de keuken van Miri Mary en krijg je hier een mix van rijke familierecepten op je bord. 

De bediening is heel internationaal georiënteerd, wat het team van Miri Mary divers maakt.
Als we vragen wat écht typerend is voor het team, zeggen ze: 'Het voelt als familie. Zo heb ik mij binnen horeca zelden gevoeld. Een warm bad voor iedereen die hier start met werken’
Ook als gast voel je dat. De bediening is behulpzaam en de service erg goed.

​Geroosterd in Eindhoven

Oké, door naar het eten. We starten met een koffie voordat we beginnen aan de brunch. De koffiebonen worden hiervoor met de hand geplukt op plantages in het zuiden van India, om vervolgens hier in Nederland geroosterd te worden bij een kleine branderij in Eindhoven. Het was nog een hele zoektocht om een goede branderij te vinden en na veelvuldig onderzoek zijn ze uitgekomen in Eindhoven. Dat is typerend voor Miri Mary: alles wordt met aandacht uitgezocht en gedaan. De koffie is vol van smaak met nootachtige ondertoon en een aroma van sinaasappels. Oprecht een sensationele smaak die je niet snel treft in Amsterdamse koffie.

Voor brunch raadt Miri Mary aan om per persoon twee gerechten te kiezen. Omdat we zo veel mogelijk willen proeven, delen we er vandaag vier. Je zou wat ons betreft ook kunnen kiezen voor 3 gerechten die je met z’n tweeën deelt, want de porties zijn erg ruim. De kaart is voor 90% vegetarisch of veganistisch.

​Smaaksensatie


We kiezen voor de Butter Chicken Benny, die als ‘all time favorite’ op het menu staat. Een getoaste brioche met een gepocheerd eitje en een saus van Butter Chicken. Wat een smaken. Zoet door de brioche, hartig door het eitje en verrassend kruidig door de saus. Echt een aanrader!

Door naar de Smoked egg plant Shashuka. Als je van spicy houdt, kun je deze zeker kiezen. Dit gerecht moest een aantal keer terug, omdat we hadden gevraagd om een gaar eitje voor de zwangere aan onze tafel, maar dat ging niet helemaal goed. De bediening was heel behulpzaam en het ging net zo lang terug naar de keuken, totdat we het perfecte eitje hadden.

De Black Gram Humus is een bord vol heerlijke zachte hummus met een frisse salade bovenop, inclusief een gevuld eitje in Indiase stijl. Hier krijg je poee, Indiaas flatbread, bijgeserveerd dat net uit de oven komt en op tafel nog staat na te dampen. Een goede toevoeging om de hummus mee op te lepelen. Ook het naanbrood als bijgerecht gaat, gedipt in de hummus, helemaal op. We sluiten af met een Halloumi en Lentil Bowl vol knapperige groenten, goed gebakken halloumi, stevige champignons en ook weer stukjes naanbrood.

​Hartverwarmende keuken


De keuken voor brunch is geopend tot 15:00 uur, maar je kunt daarna gerust blijven zitten voor een lekkere limonade, een van de vele cocktails op de kaart of een verkwikkende koffie.
Miri Mary laat zien dat er zoveel meer is dan de Indiase keuken die wij kennen: hartverwarmend, vol van smaak, divers en vooral heel erg lekker!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

5 x even een biljartje en een hapje en/of drankje doen

5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.