Hoewel de laatste lockdown voor velen toch onverwachts kwam, laten restaurants zich niet meer verrassen. Binnen no-time stonden de take-away boxen weer opgestapeld met de prachtigste menu’s om thuis af te maken of op te warmen. Zeg maar dag tegen stress tijdens de feestdagen, steun de horeca en beleef een heerlijk ontspannen avond thuis. Wij probeerden het zes gangen kerstmenu van Daalder.
Check ook onze grote de Buik restaurants-voor-bezorgen-of-afhalen-lijst, ons overzicht van restaurants die doen aan bezorgen, afhalen of thuis koken (met chef).
Aan de slag met Daalder's Dennis Huwaë
In een indrukwekkende doos zitten zes kleinere doosjes met verschillende kleuren stickers, nogal handig met zes gangen en zeker dertig verschillende ingrediënten. Chef Dennis Huwaë laat niets aan het toeval over om er een onvergetelijke avond van te maken. In het pakket zit een kaarsje, er is een link naar een Spotify playlist met lekkere muziek, en met een QR-code kom je bij instructiefilmpjes om ons door de gangen heen te loodsen. Zoals het hoort met de kerstdagen staan er luxe producten op het menu; coquilles, verse tonijn, truffel, ossenhaas, en voor de liefhebber is het nog aan te vullen met kaviaar.
Ravioli met kalfswang en coquilles
Aan het voorgerecht van rauwe tonijn met dashi, pesto van wilde kruiden en passievrucht kun je niet veel verkeerd doen en we worden er meteen vrolijk van. De rijstnoodles met pompoen en garnalen ziet er in onze versie niet zo mooi uit als op het plaatje, maar met de smaak is gelukkig niets mis. Voor de volgende gang moeten we serieus aan de slag. De saus en ravioli au bain marie opwarmen is niet zo spannend, maar de coquilles zijn prachtig en moeten natuurlijk perfect gebakken worden. We volgen de instructies van Dennis nauwkeurig en het resultaat mag er zijn; de coquilles zijn nog zacht van binnen en hun zoete smaak combineert heerlijk met de hartige ravioli met kalfswang en beurre blanc.
Truffel en tarte tatin

Het hoofdgerecht bestaat uit een aardappeltaartje, gesmoorde witlof en een mooi stukje ossenhaas met truffeljus. Ook hier is het opletten geblazen met het bakken van het vlees, maar we zijn met vlag en wimpel geslaagd. Om eerlijk te zijn waren we een beetje klaar met die truffel in en op alles, maar deze jus is zo subtiel, hier hadden we wel een schaaltje extra van willen bestellen.
Het feest is gaat nog even door met een fijne selectie van kazen en we sluiten af met een tarte tatin met calvados crème en yuzu. Onze kerst kan niet meer stuk. En het goede nieuws; de menu’s van Daalder zijn nog tot eind januari te bestellen.