Fan van ceviche? Dan wil je eten bij Nazka, een nieuw Peruviaans restaurant

Fine dining bij Nazka, ontdek de top van de Peruviaanse keuken.

23 Jul 2019 Anouk van den Berg

blogger Anouk test graag nieuwe restaurants of bezoekt de klassiekers. Ze gaat regelmatig op 'culinaire' reisjes zoals een wijntrip naar Bordeaux, Pastel de nata eten in Portugal of een glaasje Riesling drinken bij onze Duitse buren.Leuk feitje: Anouk werkt naast Event manager ook bij de beste en enige Franse slager van Nederland: Alain Bernard.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Nazka

Van Ostadestraat 352-354, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Peruaans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Fan van ceviche? Dan wil je eten bij Nazka, een nieuw Peruviaans restaurant

Raul Lansink (53) heeft jaren in de reclame gewerkt maar na een familiediner in Lima, Peru, vroeg hij zich af waarom we deze heerlijke gerechten niet in Amsterdam kunnen eten. Het idee van restaurant Nazka was geboren.

Samen met chef Christian Motte heeft Raul op de hoek van de Van Woustraat met de Van Ostadestraat in de Pijp de nieuwste must go van Amsterdam geopend. Maak je klaar voor een high end gastronomische ervaring.

De Peruviaanse keuken


Een prachtige muurschildering bij binnenkomst verwijst naar de Peruviaanse roots en brengt ons meteen in de stemming. We zijn al eens in dit bijzondere land geweest en ontdekten toen dat de Peruviaanse keuken niets te maken heeft met rijst en bonen. Het kent veel Japanse, Chinese, Spaanse en Creoolse invloeden. Daarnaast is Peru een bio divers land. Met lange kustlijnen, de hooglanden van de Andes en de jungle van de Amazone is er een variëteit aan mooie producten voor handen. Je vindt niet voor niets twee van de beste restaurants ter wereld in Lima.

De Peruviaanse gin-tonic


Je kunt bij Nazka terecht voor een diner à la carte en binnenkort ook voor een tasting menu. Bij Nazka proef je Peru’s finest. Het beste wat het land te bieden heeft klaargemaakt door een kunstenaar van smaken. De sommelier Antonello zorgt dat jij bij elk gerecht een passende wijn kan bestellen. Leuk detail voor de wijnliefhebber: we hebben gehoord dat zij ook Peruviaanse wijn gaan serveren.

Iets anders drinken dan wijn? Ga dan voor de pisco tour. Sinds een bezoek aan Peru proberen wij de dit drankje als nieuwe gin-tonic te introduceren bij onze vrienden. Het is een drankje met pisco, een Peruviaans druivendistillaat, geklopt eiwit (het klinkt gekker dan het is) en bittere angostura. De pisco sour hebben ze uiteraard bij Nazka op de kaart maar ook nog allerlei variaties op deze heerlijke cocktail. Absolute aanrader voor op het terras waar je in de namiddag in de zon zit.

De beste ceviche van Amsterdam


Dan het eten. Natuurlijk mag ceviche niet ontbreken, want ceviche vindt zijn oorsprong in Peru. Je kunt dit gerecht inmiddels overal in Amsterdam eten, maar niet zoals bij Nazka. Nazka heeft verschillende variaties van deze rauwe vis op het menu staan: de classico, vega en nikkei. Nikkei is een mix van de Peruviaanse en Japanse keuken. De classico van Nazka is de beste die wij gegeten hebben sinds ons bezoek aan dit bijzondere land.

De zeebaars gaart tien minuten in leche de tigre. Dit is een Peruaanse marinade met een speciaal pepertje. Het wordt geserveerd met gekookte witte maïs voor een knapperige bite, koriander en zoete aardappelpuree om de scherpte er wat af te halen. 10 punten.

Highlights


Eigenlijk moet je alles bestellen op de kaart maar hiervoor komen wij zeker terug: Anticuchos, runderhart. Niet nadenken en gewoon genieten van het zachte vlees met een saus van een pittige gedroogde peper.

Ook voor de Iberico pork fingers - knapperige stukjes varken met een creoolse salsa - en de BBQ aubergines, komen we nog eens eten bij Nazka. De aubergines worden bereid met een korst van maisbloem (zodat ’t niet te veel olie absorbeert) met citroen, honing, gerookte Griekse yoghurt met een saus van aji panca, miso en hoisin, geroosterde Padron pepers, gebrande pinda’s en koriander. Als je op dit niveau kan eten als vegetariër, zeggen we de carnivoor in onszelf gedag. Het is vlezig, romig, rokerig en heeft een geweldige mix van substanties en structuren.

De kundige en gepassioneerde bediening zorgt voor een warme ontvangst. Het personeel is vriendelijk, bescheiden en oprecht blij dat je er bent. Alsof je bij het familiediner van Raul in Peru aanschuift. Hier kan menig restaurant een voorbeeld aan nemen.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Cut Throat: tropische sferen in de binnenstad

Bij Cut Throat geniet je van Caribische streetfood, kleurrijke cocktails, happy tunes en dat alles op het zonnigste terras van Amsterdam.

Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.

16 x lekker eten en genieten van SAIL 2025

7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!