Raul Lansink (53) heeft jaren in de reclame gewerkt maar na een familiediner in Lima, Peru, vroeg hij zich af waarom we deze heerlijke gerechten niet in Amsterdam kunnen eten. Het idee van restaurant Nazka was geboren.
Raul Lansink (53) heeft jaren in de reclame gewerkt maar na een familiediner in Lima, Peru, vroeg hij zich af waarom we deze heerlijke gerechten niet in Amsterdam kunnen eten. Het idee van restaurant Nazka was geboren.
Samen met chef Christian Motte heeft Raul op de hoek van de Van Woustraat met de Van Ostadestraat in de Pijp de nieuwste must go van Amsterdam geopend. Maak je klaar voor een high end gastronomische ervaring.
Een prachtige muurschildering bij binnenkomst verwijst naar de Peruviaanse roots en brengt ons meteen in de stemming. We zijn al eens in dit bijzondere land geweest en ontdekten toen dat de Peruviaanse keuken niets te maken heeft met rijst en bonen. Het kent veel Japanse, Chinese, Spaanse en Creoolse invloeden. Daarnaast is Peru een bio divers land. Met lange kustlijnen, de hooglanden van de Andes en de jungle van de Amazone is er een variëteit aan mooie producten voor handen. Je vindt niet voor niets twee van de beste restaurants ter wereld in Lima.
Je kunt bij Nazka terecht voor een diner à la carte en binnenkort ook voor een tasting menu. Bij Nazka proef je Peru’s finest. Het beste wat het land te bieden heeft klaargemaakt door een kunstenaar van smaken. De sommelier Antonello zorgt dat jij bij elk gerecht een passende wijn kan bestellen. Leuk detail voor de wijnliefhebber: we hebben gehoord dat zij ook Peruviaanse wijn gaan serveren.
Iets anders drinken dan wijn? Ga dan voor de pisco tour. Sinds een bezoek aan Peru proberen wij de dit drankje als nieuwe gin-tonic te introduceren bij onze vrienden. Het is een drankje met pisco, een Peruviaans druivendistillaat, geklopt eiwit (het klinkt gekker dan het is) en bittere angostura. De pisco sour hebben ze uiteraard bij Nazka op de kaart maar ook nog allerlei variaties op deze heerlijke cocktail. Absolute aanrader voor op het terras waar je in de namiddag in de zon zit.
Dan het eten. Natuurlijk mag ceviche niet ontbreken, want ceviche vindt zijn oorsprong in Peru. Je kunt dit gerecht inmiddels overal in Amsterdam eten, maar niet zoals bij Nazka. Nazka heeft verschillende variaties van deze rauwe vis op het menu staan: de classico, vega en nikkei. Nikkei is een mix van de Peruviaanse en Japanse keuken. De classico van Nazka is de beste die wij gegeten hebben sinds ons bezoek aan dit bijzondere land.
De zeebaars gaart tien minuten in leche de tigre. Dit is een Peruaanse marinade met een speciaal pepertje. Het wordt geserveerd met gekookte witte maïs voor een knapperige bite, koriander en zoete aardappelpuree om de scherpte er wat af te halen. 10 punten.
Eigenlijk moet je alles bestellen op de kaart maar hiervoor komen wij zeker terug: Anticuchos, runderhart. Niet nadenken en gewoon genieten van het zachte vlees met een saus van een pittige gedroogde peper.
Ook voor de Iberico pork fingers - knapperige stukjes varken met een creoolse salsa - en de BBQ aubergines, komen we nog eens eten bij Nazka. De aubergines worden bereid met een korst van maisbloem (zodat ’t niet te veel olie absorbeert) met citroen, honing, gerookte Griekse yoghurt met een saus van aji panca, miso en hoisin, geroosterde Padron pepers, gebrande pinda’s en koriander. Als je op dit niveau kan eten als vegetariër, zeggen we de carnivoor in onszelf gedag. Het is vlezig, romig, rokerig en heeft een geweldige mix van substanties en structuren.
De kundige en gepassioneerde bediening zorgt voor een warme ontvangst. Het personeel is vriendelijk, bescheiden en oprecht blij dat je er bent. Alsof je bij het familiediner van Raul in Peru aanschuift. Hier kan menig restaurant een voorbeeld aan nemen.
Bij Cut Throat geniet je van Caribische streetfood, kleurrijke cocktails, happy tunes en dat alles op het zonnigste terras van Amsterdam.
Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.
7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!
Geniet van de volgende voordelen: