Gevestigd in het luxueuze Conservatorium Hotel vind je, na de prachtige entree, BARBOUNIA. Een hoogwaardig restaurant waar ze met rijke smaken hun gasten een culinaire trip langs de Mediterrane en het Midden-Oosten willen laten maken. Een combinatie tussen traditie en innovatie en dat vind je terug op de borden. De kleurrijke presentaties zijn een lust voor het oog en laten je niet anders doen dan deze fotograferen, én opeten natuurlijk.
Van brasserie naar restaurant

Begin 2024 onderging BARBOUNIA een metamorfose, van brasserie naar restaurant. Met dit restaurant willen ze kwaliteit evenaren van het hotel. Dat houdt in: goede service, kwalitatieve gerechten en verrassende smaken. Destijds zijn ze begonnen met voornamelijk een mediterrane kaart en waren we er als eerste bij (lees hier ons andere verhaal).
Inmiddels zijn er nieuwe smaken toegevoegd, zo ook die van het Midden-Oosten. Reden voor de Buik om weer eens terug te gaan. Onder leiding van Executive Chef Schilo van Coevorden, laat Chef de Cuisine Yaniv Lenga het je allemaal proeven. Samen met zijn team van chefs uit Italië en Griekenland zorgt hij voor genoeg variatie op de kaart en het bord.
Open sfeer

De sfeer bij BARBOUNIA is open en benaderbaar. De naam verwijst naar de Griekse benaming voor rode mul, een knipoog naar de mediterrane keuken. Op drukke avonden zorgt live muziek voor een extra warmte, waardoor je je even in een zomers vakantieoord waant. De open, lichte ruimte ademt luxe en doet denken aan een plek waar je de zon letterlijk kunt proeven. Overdag hier lunchen of een avond in het voorjaar of zomer draagt zeker bij aan de sfeerbeleving.
Een rondje langs de Middellandse Zee

En dan het eten – want daar draait het uiteindelijk om. De gerechten zijn een feest voor de zintuigen. De avond begon met een mezze met daarbij typisch Grieks Koulouri brood, vers en knapperig met sesamzaadjes erop. Deze werd geserveerd met baba ganoush, hummus en taramasalata, een spread van ansjovis en sjalot. Vooral deze laatste, heel smaakvol.
Verder hebben we ons laten adviseren en vroegen we om een zo divers mogelijke selectie uit de menukaart. Bij de voorgerechten viel ons de Shish Barak al la Gyoza op, een combinatie van pompoen, labneh, pijnboompitten en geraspte tomaten. Fris en een lekkere smaakcombinatie.
De Beetroot Carpaccio met groentecrème en knapperige croutons was verder een fijne verrassing. Maar de Tuna Tartare stak hier met kop en schouders bovenuit. Malse tonijn met een curry-vinaigrette, Granny Smith appel en gesuikerde cashewnoten gaven het gerecht een originele twist.
Verrassende en vernieuwende smaken

Bij de hoofdgerechten hebben we ons laten verleiden tot de Shrimp Kofta. Köfte kenden wij alleen in de vleesvariant, dus deze met vis was een verrassing. Bij het gerecht zaten gepekelde mierikswortel, okra (een mix tussen de sperzieboon en groene asperge), sappige grapefruit en een chipotle saus. Uitgesproken smaken met een originele kruiding.
Daarnaast de 48 uur in Sumak gemarineerde Chicken Skewer. Daardoor was deze vol van smaak en heel mals. De hoofdgerechten waren goed, maar een aantal bijgerechten erbij zou het afmaken. Wij hadden dat in ons geval niet erbij besteld omdat wij van een extra voorgerecht hadden genoten.
Zoet met een gouden randje

De absolute topper van de avond was het dessert Knafeh, een zoete Midden-Oosterse delicatesse. Het is gemaakt van zoutige kaas (denk aan ricotta of mozzarella) omwikkeld met kataifi (de filodeeg sliertjes die we kennen uit de Dubai-chocoladereep). Dit werd geserveerd met saffraanhoning, pistache en yoghurtijs – een perfecte balans tussen zoet, zout en zuur. En voor de over-the-top-experience: wat bladgoud bovenop. Werkelijk ontzettend lekker.
Bij BARBOUNIA weten ze hoe je een avond speciaal maakt. Strakke bediening, die net dat extra stapje zet, zorgvuldig samengestelde gerechten en een metropolische hotelsfeer. Het is een plek waar je komt om te genieten, te ontdekken en je even in mediterrane sferen te wanen – midden in Amsterdam.