Afgelopen maanden was het team van RIJKS® tijdelijk verhuisd van het Museum naar de Zuidas om zo, tijdens de verbouwing van het ‘moederschip’, het contact met de gasten te houden met een spannende pop-up. Afgelopen weekend was het zover: het vernieuwde RIJKS®, zoals altijd in de Philipsvleugel van Rijksmuseum, ging open en de Buik nam een kijkje.
Casual fine dining

De natuurlijke kleuren en materialen zoals natuursteen en hout ademen bij binnenkomst direct een relaxte sfeer uit en dat was nu precies de bedoeling van Studio Linse, de designer. De ruimtes voelen veel sfeervoller en intiemer aan.
‘Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS® hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden. De vertrouwde plek heeft een meer relaxte vibe gekregen goed passend bij de casual fine dining stijl die we brengen’, vertelt executive chef Joris Bijdendijk.
Nieuwe stijl van de keuken

Ook is aan de keukenbeleving gewerkt. Er zijn werkstations van de keuken over de ruimtes verplaatst zodat chefs ook bij jou in de buurt gerechten komen bereiden.
De afgelopen maanden heeft het keukenteam van Bijdendijk, waar nu ook Friso van Amerongen (ex chefkok Wils*) als chefkok is toegevoegd, een geheel nieuwe kaart ontwikkeld. ‘We gebruiken nog steeds de beste producten uit eigen land. Daarmee blijven we experimenteren om het beste uit elke product te halen. Die vind je in het Rijks Next menu, daarnaast serveren we ook nog steeds onze klassiekers zoals de biet millefeuille.’
Rijks Next menu

We mochten al twee gerechten uit het nieuwe Next menu proeven. Een judasoor (zwam) met paddenstoelenthee, curryblad, veenbes en eierdooier crème en een fantastische hanenkam met kaffirlimoen, sambal van Hollandse garnalen en aji amarillo.
Met recht een next step voor Rijks. We kunnen niet wachten om het hele menu snel te gaan proeven.
Foto's: Chantal Arnts