The Roast Room winterse whisky-pairing

The Roast Room, geroemd om de goede vleesgerechten, is meerdere malen verkozen tot beste vleesrestaurant van Nederland. Wij snappen wel waarom!

5 Dec 2019 Emmy Schoenmakers

blogger Emmy woont sinds kort in Amsterdam en heeft het als rasechte Bourgondiër maar druk met het ontdekken van alle hotspots in deze stad. Ze is vaak op de markt te vinden en gebruikt haar vrienden maar al te graag als proefkonijnen voor haar nieuwe recepten. Alhoewel ze koken voor anderen erg leuk vindt, haalt ze stiekem nog meer plezier uit buiten de deur eten.

The Roast Room winterse whisky-pairing

The Roast Room is in Amsterdam the place to be als je buiten de deur een goed stuk vlees wil eten. Nu horen we je denken, ‘kun je hier nou alleen vlees eten?’ Het antwoord daarop is ‘nee’, maar aangezien dit restaurant meerdere malen verkozen is tot beste vleesrestaurant van Nederland, zit je hier wel goed als je een echte carnivoor bent, of als je dat af en toe voor een avondje wil zijn.

Alles-in-1 restaurant 


The Roast Room, waar Michiel Deenik chef is, bestaat uit twee gedeeltes: beneden de bar-brasserie en boven de rotisserie. De kaart op de benedenverdieping heeft een streetlevel brasserie stijl en heeft dan ook een ietwat toegankelijker prijskaartje dan de kaart in de rotisserie, waar je terecht kunt voor fine dining. Om de keuze nóg groter te maken is er ook altijd nog de inpandige slager, waar je je hart kunt ophalen aan allerlei stukken kwalitatief hoogstaand vlees die je dan zelf thuis kan klaarmaken. 

Warm en industrieel 


Voor het interieur van het restaurant hebben wij niets dan lof. Zodra we binnenlopen zien we meteen de open keuken, waar je de vlammen ziet dansen in de houtovens en je de houtskoolgrill ziet gloeien. De warme kleuren en de robuuste, houten tafels geven het restaurant een industrieel karakter. Aan de linkerkant zijn stoere stukken vlees en eigen gedraaide worsten in de etalage van de slagerij te zien. Wanneer we de trap naar boven nemen komen we terecht in de rotisserie, waar de tafels zijn bedekt met witte tafelkleden en het verschil tussen de boven- en benedenverdieping verklapt. 

Highland Park en The Roast Room 


Voor de koude maanden is The Roast Room een samenwerking aangegaan met Highland Park, een Schots whiskymerk. Mocht je een keer iets anders willen proberen dan een wijnpairing bij je menu, is dit het uitgelezen moment om naar The Roast Room te gaan en deze whiskypairing uit te proberen. De whisky wordt bovendien ook verwerkt in een aantal gerechten, wat het allemaal erg spannend maakt. Wij kunnen je alvast verklappen dat wij fan zijn van dit concept. Dit speciale menu kan je uitproberen in de rotisserie, waar wij voor een avond plaatsnemen. 

Zalm gerookt op snippers van whiskyvaten 


Als voorgerecht nemen wij de huisgerookte zalm, die wordt gepaird met de Highland Park Ten Years Old Viking Scars. Alhoewel we in eerste instantie sceptisch zijn over het combineren van een drank die zo’n sterke smaak heeft met een visgerecht, zijn we blij verrast wanneer we de combinatie proeven: de whisky past eigenlijk heel goed bij de zalm. 

De zalm is koud gerookt, wat betekent dat het niet gegaard is, maar enkel de rokerige smaak in zich heeft opgenomen. Om het nog specialer te maken is het rookhuisje waar de zalm in is gegaard buiten te bewonderen én zijn houtsnippers gebruikt van de originele vaten van Highland park. De zalm is heerlijk en ook de salade met krokante Gruyère die erbij wordt geserveerd valt erg goed in de smaak. 

Van vis naar vlees 


Hierna volgt de kalfswang en de côte de boeuf als hoofdgerecht. Meteen wordt duidelijk waarom The Roast Room bekend staat om het vlees. De kalfswang is zo mals dat je bijna geen mes nodig hebt: het vlees valt zo uit elkaar. De morillejus waar het stukje vlees mee wordt geserveerd is tevens erg smaakvol. De kalfswang wordt gelakt én gepaird met Highland Park Twelve Years Old Viking Honour, die wederom een mooie toevoeging aan het gerecht blijkt te zijn. Ook de côte de boeuf, die sappig, mals en mooi rood van binnen is, bevalt ons erg goed. In de whisky die gepaird wordt met de gerechten nemen wij een opbouw waar, want de smaak wordt steeds steviger, passend bij de meer uitgesproken smaken van het vlees. 

Je kunt nog de hele maand december genieten van deze bijzondere kaart bij The Roast Room. Mocht je na de feestmaanden aanschuiven in het restaurant en de whiskypairing hebben gemist, wees niet getreurd: ook zonder de whisky smaken de gerechten namelijk erg goed.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Een avond vol eatertainment bij Supper

De Buik ging een avond langs bij Supper Restaurant & Club aan de Singel, voor de dinner show vol entertainment en verrassingen.

Tijdloos Italiaans bij Casa di David

Bij Casa di David wordt al bijna 50 jaar klassiek Italiaans gegeten. Tijd om hier weer eens een kijkje te nemen en Italië aan de Singel te proeven.