Funky, fresh en fruity: maak kennis met de kleurrijke gerechten van Madame Cyclette

Madame Cyclette leert ons alles over bewuste voeding en hoe lekker dat kan zijn. Met flexitarische gerechten, goede sappen en minder suiker maken zij de kleurrijkste gerechten.

27 Okt 2019 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Funky, fresh en fruity: maak kennis met de kleurrijke gerechten van Madame Cyclette

‘Move’ is volop in beweging. Het gebouw tegenover het Olympisch Stadion blijft zich maar ontwikkelen. In oktober is Restaurant Wils geopend en begin november komt er weer een nieuwe zaak bij: Madame Cyclette. Hier kun je vanaf 1 november terecht voor bewuste flexitarisch gerechten. We spreken met het gezicht van de zaak Roelie Hettinga, over de plannen en achtergrond van de nieuwe en kleurrijke zaak.

Roelie had al eerder ervaring in de horeca en conceptontwikkeling opgedaan. “We zitten tegenover het Olympisch Stadion en dat geeft een beetje een sportieve vibe over deze buurt”, begint Roelie. “Daarom willen we het bewust koken, dat nu steeds meer in opkomst is, in een hip jasje steken.” Tijdens het brainstormen over verschillende gerechten kwam het team van Madame Cyclette op een Franse chef. “Hij was flexitarieër en werkt graag met plantbased gerechten. Zo zijn we samen gaan experimenteren met hoe we lekker comfort food kunnen maken, maar wel bewust bezig kunnen zijn met ingrediënten. We gebruiken weinig vlees, zout en suiker en we proberen goed met afval om te gaan”, vertelt Roelie enthousiast. 

Funky, fresh food


De gerechten van Madame Cyclette zijn erg kleurrijk. De hele dag is van dezelfde kaart te bestellen. Zeventig procent van de kaart bestaat uit gerechten met groenten, maar flexitarisch zou niet flexi zijn als er niet wát vlees op de kaart zou staan. Bij Madame Cyclette kun je ook terecht voor een goed stukje vis of gevogelte. “We willen ons richten op wat in de toekomst belangrijk gaat zijn: minder vlees en meer letten op waar onze producten vandaan komen”, vertelt Roelie. Een voorbeeld van een van de gerechten is de Pulled Oath Taco. “Hiermee willen we laten zien dat door bewust te koken, het nog steeds mogelijk is om lekker te eten. In deze goed gevulde taco mis je het vlees totaal niet. Hoe leuk zou het zijn als je buiten komt en denkt: hee, dat wat ik net at, zat helemaal geen vlees in!”, vindt Roelie. Ook heeft Madame Cyclette heerlijke bites, zoals de Oesterzwam Bitterballen van Rotterzwam, waar de Buik al eerder over schreef. 

Fruity


Ook voor zoete frisdranken heeft Madame Cyclette een alternatief. In de zaak zit namelijk een eigen sap bar. Roelie: “We maken onze eigen sapjes en ook daarin willen we uitstralen dat we bewust bezig zijn. Zo hergebruiken we de pulp van het fruit en de groenten dat overblijft na het persen van de sappen. Deze gaan we hergebruiken in gerechten die op de kaart staan, of in de muffins die we als dessert of bij de koffie gaan serveren.

Cocktails


Alle gerechten op de kaart van Madame Cyclette zijn de hele dag door te bestellen. “We serveren ontbijt en lunch op dit moment, maar je kunt bij ons ook terecht voor een gezellige borrel. Zo gaan we ook cocktails op de kaart zetten en in de zomer hopen we langer open te kunnen blijven”, legt Roelie uit.

Op 1 november gaat Madame Cyclette open met een rustige start, maar is van plan wel snel kennis te gaan maken met de buurt waar ze gevestigd zijn. “Zo zijn we bezig met een leuke evenementenkalender. Voor november staat er al wat op de agenda. We willen namelijk een buurtborrel organiseren om kennis te maken met de buurt rondom het stadionplein en Zuid.” Wij zijn in ieder geval benieuwd naar deze kleurrijke gerechten en fietsen maar al te graag even langs bij deze vrolijke madame.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.

Niet alleen het uitzicht is geweldig bij REM

REM-eiland in de Houthavens: rooftop bar, adembenemend uitzicht en creatieve gerechten in een unieke, historische setting in Amsterdam.

De vier restaurantopeningen voor direct na de zomer, waar we allemaal op zitten te wachten

Vier veelbelovende restaurantopeningen in Amsterdam na de zomer: Franz, Blik, Toet en de nieuwe restobar van Simon Witmaar.