De favoriete restaurants van 2022 volgens de bloggers van de Buik

Welke nieuwe restaurants stalen de harten van bloggers van de Buik dit jaar? Dit zijn de favoriete restaurants, die openden in 2022, van onze bloggers.

29 Dec 2022 De redacteuren Amsterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Amsterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

De favoriete restaurants van 2022 volgens de bloggers van de Buik

Welke nieuwe restaurants hebben de harten van bloggers van de Buik dit jaar gestolen? We vroegen welke restaurants, die openden in 2022, de persoonlijke favorieten van de bloggers van de Buik van Amsterdam zijn. Dit zijn de Favoriete Nieuwkomers van de schrijvers van de Buik van Amsterdam.

Chez Nina


Janna Oosthoek kiest voor Chez Nina: "Chez Nina is vernieuwend niet alleen in de keuken maar ook in de, zelfs een beetje sjieke, inrichting. De regelmatig wisselende kaart laat de enorme creativiteit eigenaresse Nina Olsson zien en dan die smaken, dit proef je nergens anders in Amsterdam."

VanOost Restaurant

Hoofdredacteur Hans van de Meeberg heeft zijn stek in Oost gevonden: "Met VanOost heeft Oost, naast de Kas, eindelijk een tweede fine dining hotspot. Het gebouw, het interieur, het restaurant, de touch van chef Floris van Straalen en niet te vergeten de lach en de klinkende wijnkeuzes van Saskia Smeenk doen het Oosterpark weer helemaal opleven."

Zie hoofdfoto.

Sins of Sal

China Choy gaat voor Sins of Sal: "Hier proef je de Latijns-Amerikaanse keuken van zijn meest verrassend kant, verfijnd met volle smaken en ook nog eens met een onwijs goede prijs/kwaliteit."

Yuzu Dining Bar

Gijs ten Buuren tipt Yuzu Dining Bar: "Bij deze betaalbare yakatori zaak knispert alles van de kip op de houtskool, van de hartjes tot de dijen en de maagjes. Bestel er een zelf gebrouwen Yuzu bier bij of een van de vele sake’s en je blijft zitten tot sluitingstijd."

Oocker


Femke Pruis voelde zich gelijk helemaal thuis bij Oocker: "Hier heb ik het afgelopen jaar al heel wat uurtjes aan de bar gezeten. Zo fijn om zonder reservering binnen te lopen, iets lekkers van de wijnkaart te kiezen, hapje erbij en dan genieten."

Bistro de la Mer

Oprichter van de Buik Gijsbregt Brouwer gaat voor de ‘kantje boord restobar’ Bistro de la Mer. "2022 is voor mij het jaar van de restobars en Amsterdam is daarvan de hoofdstad, met Kikkie, Beurre, Oocker (zie hierboven en hieronder) en Bar du Champagne om er maar een paar te noemen. Bistro de la Mer is misschien meer een resto (bistro) dan bar maar wel eentje met een parade aan topgerechtjes en mooie wijnen, voor aan de bar."

Café Beurre


Simonette Verwoest is vanaf het eerste uur fan van Café Beurre: "Vegetarisch eten zonder er een ‘ding’ van te maken. Door de rijke keuken van Karin Gaasterland missen zelfs die-hard vleeseters niets. Heerlijk om niet te hoeven reserveren, dat maakt de sfeer relaxed, een soort buurtrestaurant, en daarmee precies zoals gastheer Kim het voor ogen had."

Scandinavian Embassy

Fenna van Surksum was altijd al fan van Scandinavian Embassy en is nu erg blij met de nieuwe bakery in de buurt van de RAI: "De fijnste koffiespots waar ik regelmatig kom kan ik op één hand tellen en Scandinavian Embassy hoort zeker in dat rijtje. Voor mij begint dat al met het vriendelijke personeel dat mij keer op keer ontvangt met een glimlach van oor tot oor."

A Beautiful Mess

Christianne van Dungen kiest voor de positieve missie van A Beautiful Mess: "Niet écht nieuw in de stad, want een paar jaar geledennog tijdelijk in de Bijmer bajes, maar gelukkig dit jaar weer terug. Dit keer in de Manor Hotel in Oost. Met hun gevarieerde kaart en vriendelijke bediening is dit binnen de kortste keren onze favoriete locatie geworden voor Midden Oosters of Afrikaans eten. Hun positieve missie, vluchtelingen (of mensen tijdelijk in een andere fase in hun leven) helpen aan werk, maakt dat hun gerechten nóg beter smaken."

Nela Restaurant


Fleur van Bennekum tipt Nela: “Afgelopen zomer opende Nela in een van de meest bijzondere gebouwen aan de zuidas, Valley. Een restaurant waar wordt gekookt op open vuur en alle ingrediënten zo puur mogelijk worden bereid. Goed eten in combinatie met een adembenemend interieur maakt het de perfecte locatie voor een avond uit".

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De titelstrijd voor de Amsterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025 gaat van start!

Wie wordt de Favoriete Nieuwkomer 2025 van de Buik van Amsterdam? Dat is aan jou! Bekijk hier de lijst met genomineerden voor 2025.

Dit wil je niet missen: lees hier alles over editie 3 van de Buik Magazine

De 3e editie van de Buik Magazine is gelanceerd en we praten je bij over deze superdikke glossy vol mooie verhalen over de foodcultuur in onze vier steden.

In de rollercoaster van Roest

Jef van den Hout en Maarten de Vries zijn na De Willem aan een nieuwe uitdaging begonnen met Roest. De Buik spreekt ze over hun ervaringen en plannen.