Bij OsloBeers zagen ze geen beren op de weg om er na de verwoestende brand van zo’n anderhalf jaar geleden OsloBeers weer helemaal bovenop te komen. Een vernieuwd interieur, vernieuwde kaart, maar met nog wel dezelfde gezichten als voorheen: OsloBeers is weer open en wij waren klaar om die nieuwe kaart te komen proeven.
Stoere huiskamer

We komen binnen in een nog redelijk leeg restaurant maar meteen wordt het duidelijk: de industriële maar toch warme sfeer zorgt ervoor dat we ons thuis voelen in deze stoere huiskamer. Manager Zoë Castricum van OsloBeers vertelt: “Qua interieur is er niet veel veranderd, we wilden dezelfde sfeer behouden." Wij snappen wel waarom en ploffen neer op een van de banken.
Er heeft een frisse wind gewaaid door het restaurant en dat is goed te merken. “De klanten zijn blij dat ze weer welkom zijn en hebben ons gemist, wij hun ook”, vertelt Zoë, ‘We zijn blij dat we weer kunnen beginnen!”
Bier en eten

OsloBeers, de naam zegt het al ‘beers’ staat voor bieren. Beers lijkt daarnaast ook op het Engelse Bears en het logo van een bruine beer gaat hand in hand met het stoere, industriële interieur. Het stoere dat het interieur met zich meebrengt doet zeker niet af aan de gezelligheid. Een lekker muziekje, vrolijke medewerkers in de bediening: we zijn benieuwd naar die biertjes en het eten.
De nieuwe kaart matcht met hetgeen Oslo wil uitdragen. Manager Zoë: “We wilden meer lokale bieren op de kaart en hebben daarom meer taps toegevoegd aan onze vernieuwde bar.”
We beginnen met een heerlijk fruitig IPA citrusbiertje en bekijken de kaart. Het concept is niet te moeilijk: gewoon bier en eten. Wij houden natuurlijk van eten maar deze kaart is echt top. Drie pagina’s met allerlei heerlijkheden voor lunch en diner en zelfs voor een ontbijtje kun je bij Oslo terecht. Dat lijkt misschien een beetje veel, maar geloof ons: genoeg om van te houden en echt voor ieder wat wils.
“We gaan met de tijd mee door veganistische gerechten aan te bieden en ook hebben wij veel vegetarische opties”, vertelt Zoë. Over het weglaten van ingrediënten om het gerecht veganistisch te maken doet OsloBeers trouwens ook niet al te moeilijk, ze denken met je mee.
A little something

Olso is niet alleen een fijne dinerplek, maar ook perfect voor de borrel, want aan bier en snacks ontbreekt het hier niet. Je kunt hier dan ook terecht voor snacks waar menig restaurant niet tegenop kan.
Na lang staren en enthousiast alle opties afgaan, beginnen wij met een paar hapjes van de ‘a little something’ lijst en kiezen we serranohamkroketjes, kimchikoekjes en arancini’s. Arancini’s zijn rijst balletjes met mozzarella en tomaat in een jasje van paneermeel. Na het proeven van een zo’n balletje wanen we ons in Italië, want Oslo’s Arancini’s passen perfect op een marktje midden in Toscane. Ook de kimchikoekjes en de serranoham kroketjes zijn zeer goed op smaak met hun eigen bijpassend aioli en chilimayonaise sausjes.
Streetfood

Na het voorgerecht nemen we wederom een kijkje op de kaart. We vragen om advies en manager Zoë vertelt ons: “Vorige week was een echte ‘snackweek’, veel van onze gasten deelden de snacks en streetfood gerechten met elkaar, mega gezellig toch?”
Bij Oslo kan je dus hapjes als flamkuchen, burgers, nacho’s en truffelfrites delen, maar ook kun je kiezen voor een voorgerecht, hoofdgerecht en uiteraard de nagerechten.
De nieuwe kaart - met daarop een combinatie van oude vertrouwde gerechten en nieuwe happen - is afgelopen week gelanceerd. “Wij halen ons voordeel uit de hardlopers, zoals de Osloburger en de steaktartaar, maar ook de nieuwe wat hippere gerechten maken hun opmars”, vertelt Zoë ons.
Wij besluiten te gaan voor de jalapeño-hotdog en de poussin, een klein kippetje. Daarbij proeven we, hoewel we stiekem al langzaam vol raken van onze ‘little somethings’, de gepofte zoete aardappel met crème fraiche.
Het kippetje komt op een stoere houten plank en is een top combinatie met de pastinaak en aardappeltjes die erbij geserveerd worden.
De jalapeño-hotdog maakt deel uit van de streetfood happen en valt ook in de smaak, samen met het bijgerecht van zoete aardappels. Bij Oslo is het concept misschien simpel, maar de gerechten zijn zorgvuldig uitgekozen en over de ingrediënten wordt goed nagedacht.
Tap je eigen bier

Ook Oslo’s vaste klanten zijn blij dat de zaak terug is, dat er behalve veel nieuwe (lokale) bieren niet zoveel veranderd is en dat er nog steeds veel dezelfde gezichten rondlopen. Oslo is voor velen een gezellige huiskamer waar je de hele dag terecht kan. Men kan voor een kopje koffie al vroeg terecht en kan zo de hele dag blijven zitten. Nu het Amsterdamse zonnetje weer af en toe tevoorschijn komt, is het terras van OsloBeers ook een prima plek om te vertoeven. De heaters zorgen ervoor dat je tot laat in de avond biertjes kan blijven proeven en de uitgebreide kaart kan je daar zeker tot laat bij ondersteunen.
Naast het vele eten en de vele biersoorten, kun je bij Oslo ook je eigen bier tappen! Test je eigen tapskills bij OsloBeers en bedenk je: de kater komt pas later! Er is een aantal hoge tafels met een eigen tapje, hier betaal je een vaste prijs per liter en kan je tot in de kleine uurtjes doorgaan met je vrienden, familie of collega’s.
Het was stilte voor de storm toen we binnenkwamen want na twee uur loopt de hele tent vol en is elk tafeltje bezet, jong en oud komen langs en vinden wat lekkers op de veelzijdige kaart.
You get what you dessert
Terwijl OsloBeers volstroomt met mensen die nog snel wat komen eten, of na het eten even langskomen voor een drankje, zijn wij alweer toe aan onze laatste gang: het dessert. Propje vol bekijken wij nogmaals de kaart in dit keer onder het kopje ‘you get what you dessert’. Eigenlijk is er absoluut geen ruimte meer voor meer eten, maar we kunnen het niet laten en bestellen de ‘Berry Good’. Deze aardbeien soep met vruchtjes en citroensorbetijs matcht perfect met zijn naam want hij was zeer goed en we hebben al gauw spijt dat we besloten om te delen, want we zitten schaamteloos de laatste druppels aardbeien ‘soep’ uit het schaaltje te lepelen. Ons dessert biedt een perfecte, frisse afsluiting na een avond vol lekker eten en gezelligheid bij OsloBeers.
Na het dessert staan wij op en lopen we door het nog zeer bruisende OsloBeers. We lopen langs de lange bar naar buiten en kijken nog eventjes de open keuken in waar de vrolijke koks ons tegemoet lachen. Eenmaal buiten zit het terras nog propvol met mensen op de houten stoelen, onder de lampen en de warme heaters. De avond bij OsloBeers is nog lang niet voorbij en ook wij weten: dit was ook zeker niet ons laatste bezoekje. Welkom terug OsloBeers!