Steaks, salsa's en smaakvolle chimichurri's bij Selva

De Buik gaat langs bij Selva, het restaurant in het nhow Amsterdam RAI hotel. Selva, ook wel 'oerwoud', geeft je de sfeer en smaken van het Amazonegebied.

19 Sep 2023 Fenna van Surksum

blogger Naast het fotograferen van eten geniet Fenna ook van het koken voor anderen. Haar huis is dan ook de vaste stek voor etentjes met vrienden. Ze vindt het heerlijk om uiteten te gaan en nieuwe inspiratie op te doen.

Steaks, salsa's en smaakvolle chimichurri's bij Selva

Op de 24e verdieping van designhotel nhow Amsterdam RAI is sinds kort een klein stukje van het Amazonegebied te vinden. Selva, vertaald 'oerwoud', is ingericht met organische vormen en texturen die doen denken aan het Zuid-Amerikaanse regenwoud en de rivieren. En geloof ons, als je de smaken van Selva hebt geproefd wil je verdwalen in dit oerwoud en nooit meer de weg terugvinden naar huis.

​Binnenkomst bij restaurantbar Sonora


Bij binnenkomst ontgaat je het 360-graden uitzicht vanuit restaurantbar Sonora je niet. We starten de avond in deze bar vol gouden accenten, een verwijzing naar El Dorado. Renata Komarzinska, general manager van nhow Amsterdam RAI, vertelt dat er voor Selva bewust voor een compleet ander concept is gekozen dan waar hotels normaal voor gaan. Geen burgers, geen fish and chips, geen hotelrestaurant: gehoopt wordt namelijk ook publiek te ontvangen die geen hotelgasten zijn.

​Guacamole voor je neus bereid


Head chef Roberto Torres en zijn culinaire team staan klaar om ons kennis te laten maken met de smaken van Mexico, Peru en Brazilië. De staf weet in geuren en kleuren te vertellen wat er ons voorgeschoteld wordt en Head chef Roberto verlaat zijn keukenhonk even om ons van extra toelichting te voorzien. Veel guacamoles worden tegenwoordig met machines gedraaid, maar Roberto vertelt ons dat gerechten meer smaak hebben als ze met de hand worden gemaakt. Daarom wordt de guacamole van op houtskool geroosterde avocado op tafel voor onze neus bereid. Ook worden er ‘pan de yuca’ op tafel gezet, kleine kaasbroodjes die gemaakt zijn met yuca-meel. Wij zijn fan.

​Tomahawksteak en groene molé


De Tomahawksteak is perfect op smaak, met diverse chimichurri’s en salsa’s erbij geserveerd (zie hoofdfoto). De simmentaler rundertartaar is een favoriet, op smaak gebracht met een koffie emulsie. Ook de vegetarische gerechten doen niet onder voor de vleesgerechten. We genieten van de geroosterde bietjes met rode chimichurri en geroosterde pompoen met groene molé. Die groene molé is één van de beste die we ooit hebben geproefd. De ‘Torta de Maiz Nuevo’, een maiscake met avocadocrème, is een fijne, zoete afsluiter.

​Dit is nog maar het begin


Roberto vertelt dat hij trots is op het allereerste menu van Selva, maar dat hij nog zoveel meer in petto heeft. Hij deinst niet weg voor nieuwe en unieke smaakcombinaties, maar wilde ons eerst kennis laten maken met klassieke Latijns-Amerikaanse smaken en gerechten. De ongelofelijke passie voor zijn vak straalt van zijn gezicht af, wat je proeft in de gerechten en voor ons de avond compleet maakt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
char.d stopt nieuw vuur in het oude Klein Breda

De Buik ging proefeten bij char.d, net geopend aan het begin van de Utrechtsestraat vlakbij het Rembrandtplein.

Alle schatten uit de kelder bij Vermeers Wijnkamer

Restaurant Vermeer is al jaren een van de topzaken van Amsterdam. Net om de hoek van het restaurant opende vorige week het gloednieuwe Vermeers Wijnkamer.

De smaken van Georgië, nu in de Jordaan

De Buik at bij Amra, het nieuwe charmante restaurantje in de Jordaan, waar je Georgische dumplings eet volgens traditie, wijnen ontdekt en gastvrijheid voelt.