Vanavond staat een culinaire reis op het programma bij Restaurant Mondi, waar een tropische mix van Caribische fusion en Westerse klassiekers op ons wacht. Van een bruisende start met Cava tot een feestelijke afsluiting met de decadente ‘Caribbean Gold Coin’, Restaurant Mondi belooft een onvergetelijke ervaring vol swingende smaken en kleurrijke momenten. Wij gingen met De Buik langs om deze beloftes zelf te ervaren en de smaakmakers van het restaurant te ontdekken.
Vernieuwd design

We naderen het prachtige 19-eeuwse pand van The College Hotel aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam Zuid. De rode loper ligt uit! We lijken de ‘verkeerde’ ingang te hebben gekozen, we eten vanavond namelijk bij Restaurant Mondi. Via deze weg genieten we echter extra van de ambiance van het hotel. The College Hotel is onlangs volledig gerenoveerd volgens het design van Studio Piet Boon en heeft veertig vernieuwde en unieke kamers.
Fawaka Dushi

We arriveren bij de entrée van Mondi en worden enthousiast verwelkomd en naar onze tafel begeleid. Het restaurant is al aardig gevuld en ook in de binnentuin wordt er lekker gedineerd. We beginnen met een glas Cava van Mont Marcal. Deze reserva Cava smaakt klassiek, is rijk fruitig en mooi zacht in de afdronk, een bruisende start van deze zaterdagavond!
Caribische vibes
Gastheer Sebastian verwelkomt ons en geeft toelichting bij de menukaart, ook de rest van de avond zorgt hij uitstekend voor ons, een gastheer in hart en nieren! Het menu biedt een Caribisch geïnspireerde fusion keuken, waarbij ook bekende Westerse gerechten een tropische touch krijgen door Justin Niessen, eigenaar en chef van Mondi. Er is ruime keuze uit verschillende categorieën op de kaart, en de gerechten lenen zich goed om samen te delen. We ervaren gedurende de avond dat het hierdoor een kleurrijk geheel wordt op tafel.
Frisse en licht pittige start

We gaan van start met de signature oester, met yuzu, komkommer en ponzu. De oesters combineren we met een pan cristal en de pimientos de padrón. Een verfrissende start met een beetje pit! De pepertjes gaan goed samen met de dip van yoghurt, munt en knoflook. De pan cristal, geserveerd met avocado, pico de gallo en kruiderij is goed op smaak, maar heeft een wat grove opmaak in vergelijking met de andere gerechtjes.
Tot in de puntjes
Het valt op dat er bij Mondi veel liefde is gestopt in de uitstraling en uitwerking van het concept. De tafel siert de hele avond mooi servies, goed glaswerk en ook de bediening is gehuld in mooie donkergroene outfits. De DJ voorziet de zaak van soms iets wat luide Caribische tunes, maar samen met de uitstekende bediening zorgt dit ervoor dat we ontspannen kunnen genieten! We kijken wel even vreemd op als er een robot met gerechtjes de zaak in komt rijden.
Tropische touch

Executive chef van het hotel Ingmar Ipema staat vanavond in de keuken en bereidt voor ons de volgende gerechten. Op tafel komt een van onze favorieten: de coquilles met choronsaus, wortel, limoen en tijm. Choronsaus is een getomateerde béarnaise en geeft de goed gegaarde coquilles een mooi elegante en licht zoete touch. Daarbij eten we ook de tonijntaco’s met wakame, sojasaus en avocado. De taco’s zijn super crispy, de tonijn zacht en smaakvol! Ook de steak tartaar die volgt, maakt verwachtingen waar. Door de combinatie met huancaína, tomaat, piccalilly en oesterzwam ervaren we hoe de tropische touch wordt gegeven aan bekende Westerse gerechten.
De volgende gang heeft ook weer een favoriet, namelijk de scholfilet. Chef Inmar bereidt deze met een pittige beurre blanc, spinazie en aardappelcrème. Super smaakvol en mooi zalvend van smaak. Het pitje in de beurre blanc vinden we niet, maar dat mag de pret niet drukken. Gastheer Sebastian schenkt er een glas Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc bij van Laibach, een heerlijk glas! De wijnkaart siert veel bekende klassiekers maar maakt ook fijne uitstapjes naar de Nieuwe Wereld. Naast een goed glas wijn, vloeien de cocktails rijkelijk.
Een avond uit!

We sluiten de avond af met het signature dessert, de ‘Caribbean Gold Coin’. Chef Ingmar maakt deze gouden munt, met banaan en Ferrero Rocher, aan tafel af met een chocolade saus. De DJ schuift de tunes nog wat omhoog; bij Mondi heb je echt een avond uit!