Bij Bar Jules kun je zo binnenstappen

Bar Jules is recent geopend om een meer toegankelijke plek in de buurt te creëren. Reden genoeg om eens een kijkje te gaan nemen, én een wijntje uiteraard.

23 Nov 2023 Stephanie Verstraten

blogger Een liefhebber van reizen en hierdoor uiteraard ook van de verschillende smaken die alle keukens ter wereld te bieden hebben. Met heel veel plezier deelt zij de ervaringen die zij opdoet tijdens haar culinaire uitstapjes.

Bij Bar Jules kun je zo binnenstappen

Amsterdam Oud-Zuid staat bekend om haar mooie huizen, chique straten en de wat meer high-end winkels en up-market horecazaken. Dat laatste is nou precies iets waar de heren van Bar Jules verandering in willen brengen. Zij openden recent hun deuren om een meer toegankelijke plek in de buurt te creëren, met een goede wijnkaart en een groot terras. Reden genoeg voor de Buik om eens een kijkje te gaan nemen, én een wijntje uiteraard.

​Bar Jules en zijn buurvrouw Juliëtte


Zodra we Bar Jules binnenstappen, voelen we gelijk dat er een relaxte sfeer hangt in het fraai aangeklede restaurant. De bar valt op; een mooi marmeren blad, hangende glazen, flessen tot aan het plafond en de gehele stijl doet ons denken aan hot-spots in New York

We worden allereerst verrast met een heerlijk glaasje bubbels en als aperitief de sardines met toast en de kalamata olijven bij te nemen. Sommelier Tim komt ons enthousiast het een en ander vertellen: ‘’Bar Jules is onze tweede zaak op het plein, want de buurvrouw Juliëtte, ons lunch- en brunchrestaurant, heeft eerder dit jaar haar deuren mogen openen. 

Het idee is dat je de hele dag bij ons terecht kan, einde ochtend en middag bij Juliëtte en dan voor de borrel en het diner naar bar Jules, waar je tot laat welkom bent. We vinden het belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedereen, een gezellige plek voor een mooi glas wijn en/of een lekker hapje eten.’’

​Lokale partners voor wijn en chocola


Na het aperitief besloten wij de rest van de gerechten te delen. Eerst kwam de Verri Verde pizzetta met geroosterde courgette, artisjok en zwarte taggia olijven op tafel. Waar best een beetje meer pit in had mogen zitten. Daarna volgde de geroosterde bloemkool met pistache, za’atar, rozijn en gekonfijte knoflook en de roodbaarsfilet à la meuniere met beurre noisette, kappers en een toefje soja. 

Hierbij drinken we een perfect passende chardonnay van Joseph Faiveley speciaal geselecteerd door Tim: ‘’We importeren bijna al onze wijnen bij Bâtard, de wijnhandelaar die twee deuren verderop zit. Onze chocola komt van Arti Choc, direct naast ons. We vinden goede contacten met de winkels in de buurt belangrijk en zijn trots op deze samenwerkingen.’’

​Goed glas wijn en een lekker hapje eten


De vis en de wijn bleek een uitstekende combinatie. Wat wijn betreft heeft Jules ook nog een klein rood boekje, waarin unieke, wat duurdere wijnen zijn opgenomen. We sluiten het diner af met een koffie en krijgen daar een verrukkelijk chocolaatje van Arti Choc bij geserveerd. 

Het is een mooie avond geweest, met smakelijke gerechten, goede wijn, leuke bediening en een prettige sfeer. Tim komt ons vragen of alles naar wens is geweest, dat is het zeker.

​Een plek om samen te komen


Een aanwinst voor de buurt, met een andere uitstraling en ambiance dan de meeste restaurants in de buurt. Bar Jules is elke dag al vroeg (vanaf 11 uur) geopend maar is zeker ook een plek om tot laat te gaan borrelen. Naast een interessante wijnkaart en leuke bites hebben zij ook nog een heel uitgebreide cocktailkaart.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim Golsteijn over koken met minder zout en meer smaak

Als ambassadeur van de Nierstichting, weet Tim Golsteijn precies hoe hij moet koken met minder zout, maar meer smaak.

Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

5 x even een biljartje en een hapje en/of drankje doen

5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.