Dennis Huwaë is al sinds 2016 patron-cuisinier Bij Daalder en straks ook van Lokaal Edel. Hij heeft delen van het gebouw Het Sieraad in Amsterdam overgenomen met de mede-eigenaar van Daalder, Frans van Dam. Op de plek komt een casual fine dining restaurant. Dennis denkt zelf dat de locatie van Lokaal Edel toe is aan een goed restaurant. Aan de Buik vertelt hij wat we kunnen verwachten van de nieuwe zaak.
"Toen ik voor het eerst bij Lokaal Edel kwam was ik gelijk verliefd geworden op de plek,'' vertelt Dennis als we hem bellen. Een jaar na de eerste ontmoeting van de chef met het gebouw, kwam de mogelijkheid tot overname. Dennis pakte gelijk zijn kans. Hij is toe aan de volgende stap in zijn leven en wil met Lokaal Edel voor goud gaan. "Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen.''
Overname Lokaal Edel
Dennis en Frans nemen flink wat van het gebouw Het sieraad over. Naast het restaurant gaat het om drie zalen, waaronder een trouwzaal. In de andere twee zalen zullen grote partijen worden gegeven. Verder nemen ze het deel over waar maandelijks op vrijdag Edelwise wordt gehouden. Edelwise blijft ondanks de overname bestaan.
Dennis werkt samen met Frans van Dam waar hij samen alle business meedoet. Ook heeft hij sinds anderhalf jaar een samenwerking met De Artiesten en het TABACCO theater. Zij gaan aan de slag met de drie zalen waar commerciële events gehouden gaan worden. In de toekomst staan er al tal of evenementen gepland voor het nieuwe Lokaal Edel.
Wie straks bij Lokaal Edel binnenkomt, herkent de hele zaak niet meer. "De hele toko wordt gestript.", laat Dennis ons weten. Het huidige interieur sluit namelijk niet aan bij de dromen van de chef. "Ik wil het niet te stijf hebben en iedereen moet zich thuisvoelen'', vertelt de chef.
Meer mogelijkheden
De keuken bij Lokaal Edel is drie a vier keer zo groot als die van Daalder, dus Dennis ziet een mogelijkheid om verder te groeien. "De keuken van Daalder is klein en dat beperkt mijn mogelijkheden.'' De chef kan in de grotere keuken beter zijn creativiteit kwijt. Hij houdt het wel bij vijftig stoelen. Hetzelfde aantal als bij zijn andere restaurant. Er moet namelijk wel goede kwaliteit geleverd kunnen worden aan de gasten.
De kookkunsten die je bij Daalder op je bordje geserveerd krijgt kun je straks ook bij zijn nieuwe restaurant verwachten. De chef houdt namelijk vast aan zijn eigen stijl. "Mijn smaak is mijn smaak en mijn kookstijl is mijn kookstijl. "We kunnen dus dezelfde kwaliteiten van Daalder bij Lokaal Edel verwachten. Dennis blijft koken bij het nieuwe restaurant. "Ik ben nou eenmaal een chef en dat blijf ik'', laat Dennis ons weten.
1 april krijgen Dennis en zijn partner Frans van Dam de sleutel van de nieuwe plek. Ze starten rustig met de verbouwing. Ze willen niet haasten. De twee willen het echt goed doen. Ze verwachten in de zomer het nieuwe restaurant af te hebben.
Of Lokaal Edel nog Lokaal Edel blijft, is ook nog maar de vraag. Het tweetal zijn nog bezig met een naam voor het nieuwe restaurant.