- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Amsterdam centrum
- Keuken
- Spaans, Baskisch
- Soort zaak
- Restaurant
- Prijsniveau
- Wat duurder
Bij Sagardi, van de Baskische chefs López de Viñaspre, eet je gerechten van het open vuur in een sfeervolle setting. Hier kies je voor wat pinxtos met een cider of een glas wijn aan de authentieke bar aan de voorzijde of loop je langs de rijpingskasten met vlees en de grillplaats naar het gezellige restaurant aan de achterzijde. Daar kies je een stuk gerijpt vlees of hele vis dat direct op het open vuur tot op perfectie wordt bereid of een van de andere klassiekers uit Baskenland van de uitgebreide kaart, zoals de groentetuin uit Tudeja of witte bonen met spek. Het 48 uur gefermenteerde zuurdesembrood is hier echt een ‘must do’.
Met Sagardi brengen de broers López de Viñaspre de Baskische keuken naar Amsterdam.
Wie Sagardi kent weet dat de chefs daar kunnen toveren met open vuur op hun zelf ontworpen Baskische grill. De Buik ging proeven bij hun ode aan het Galicisch rund.
De Buik mocht weer aanschuiven bij Sagardi, het Baskische restaurant bij het Spui in Amsterdam. Dat werd een avond puur genieten, in elke zin van het woord.
Geniet van de volgende voordelen: