De Rotterdamse horeca heeft niet stilgezeten rondom de feestdagen. We werden weer blij gemaakt met een hele rits nieuwe zaken. Van bruin café tot hippe nieuwe ramenspot, er is weer genoeg te zien, proeven en doen in de stad. We zetten de leukste nieuwe tenten eventjes voor je op een rij.
Klik hier voor de nieuwste lijst
Bar Z

Het is even zoeken naar deze geheimzinnige cocktailbar, maar als je ‘m eenmaal vindt wil je er niet meer weg. De bar ademt New York in de jaren tachtig en de sfeer is er intiem. De eigenaren zijn geen vreemden in de scene; Danny Everts werkte al jaren in de koffiebusiness en Pedro Morais kennen we natuurlijk van het iconische Bar P. Ga hierheen om te daten of bij te praten met oude vrienden.
Bij de Bruin

Wat gebeurt er als mensen met een neus voor smaak een bruin café overnemen? Dan krijg je Bij de Bruin, een stijlvolle knipoog naar de vele bruine cafés op de Oude Binnenweg. Die specifieke bruine sfeer (gezellig, behaaglijk) hangt er nog, maar dan zonder het groezelige. En mét lekker eten! Wij probeerden de lunchkaart en die maakte ons blij: geen moeilijk gedoe, maar wel mooie, dagverse producten en uitgebalanceerde smaken. De avondkaart ziet er ook veelbelovend uit, dus ga dit zeker eens proberen.
Lilith op de Kaap

We kenden Lilith al van het enigszins duistere zaakje in het centrum, waar je de hele dag door uitstekend kunt ontbijten. Het loopt er als een trein, wat eigenaresse Charlotte Damen deed besluiten om haar vleugels uit te slaan. Charlotte, aan wie een risicovrije levensstijl niet besteed is, sprong al eerder in het diepe met Charlie’s Kitchen en de eerste vestiging van Lilith. Dat werden beide zeer succesvolle zaken, dus we hebben alle vertrouwen in dit nieuwe avontuur. Je vindt de tweede vestiging op het altijd gezellige Deliplein.
’t Ambachtshuys

Kennen jullie het Oude Raadhuis in Hillegersberg nog? Dat is onlangs omgetoverd tot ’t Ambachtshuys. Hier gaat patron cuisinier Dimitri Roedoe aan de slag. Hij deed ervaring op bij wereldsterren als Gorden Ramsey, Alain Ducasse en Marco Pierre White en ziet zijn droom van een eigen zaak eindelijk in vervulling gaan. Hij wordt bijgestaan door chef Arnaud de Haan (Old Dutch, La Vilette) en samen gaan ze een Franse keuken voeren. We mogen een mix van klassiek en modern Frans verwachten. Een mooie toevoeging voor Hillegersberg, lijkt ons zo.
Kaapse Maria
Kaapse Brouwers is ook aan het uitbreiden en wel met Kaapse Maria, een kersvers zusje in het centrum van de stad. In dit proeflokaal vinden we de bekende stoere stadsbiertjes van Kaapse Brouwers, gecombineerd met mooie gerechten. De bier-spijs combinatie staat hier namelijk voorop. Alle gerechten zijn bedoeld om te delen en het personeel voorziet je uitvoerig van informatie over het hoe, wat en waarom achter de producten. Leuk!
Hinoki

We zeiden het al: ramen wordt het helemaal in 2017. Hinoki is de nieuwste aanwinst in dit genre. Een authentieke Japanse ramenbar, waar je een goede kom ramen eet en hysterische Japanse frisdranken drinkt. Ramen is nog niet zo populair in Rotterdam, maar als het aan ons ligt verandert dat snel. Wij denken dat Hinoki zeker bij gaat dragen aan de populariteit van deze Japanse toverdrank.
Noordt op Tap

Brouwerijen met een café, zien we hier een nieuwe trend? Ook Brouwerij Noordt opende onlangs een eigen café, Noordt op Tap. Je zit er middenin de tapkamer en een grote glazen pui is het enige dat je scheidt van de brouwerij zelf. Je ziet dus precies wat er allemaal gebeurt. Inspiratie kwam uit New York, waar brouwer Peter Rouwen een bezoek bracht aan Brooklyn Brewery. De tapkamer die hij daar zag, moest hij naar Rotterdam halen. Bij het bier wordt – lekker klassiek – kaas en worst geserveerd. Kaas van de Kaashoeve op de Nieuwe Binnenweg en worst haalt Rouwen bij Slagerij Haak op de Crooswijkseweg. Alles lokaal dus.
Place du Nord
In de kerstvakantie heeft Kookpunt stiekem een allerschattigst zaakje geopend. Tussen de twee Kookpunt-winkels in, in een piepklein pandje, zit bistro Place du Nord. Je eet er klassieke bistrogerechten met een twist. Denk tosti met taleggio en piccalilly, een boterham met paddenstoelen, groene kruiden, een eitje en mortadella, of een salade van bulgur, spinazie en wortel, met natuurlijk ook weer een eitje. Het blijft tenslotte een bistro.