Weer 10 splinternieuwe zaken in Rotterdam

Nieuwe zaken schieten in Rotterdam als paddenstoelen uit de grond. Speciaal voor jou een overzichtelijk lijstje van de nieuwste aanwinsten in de stad.

12 Mei 2017 Maaike van Leeuwen

blogger Maaike is een student Geschiedenis die ervan houdt om in haar vrije tijd uit eten te gaan of gezellig een borrel te drinken met vrienden.

Weer 10 splinternieuwe zaken in Rotterdam

Rotterdam is de stad van vernieuwing en vernieuwd wordt er zeker! Het Rotterdamse horecaleven heeft zichzelf weer uitgebreid en daar moeten wij iedereen natuurlijk van op de hoogte brengen. De Buik heeft daarom speciaal voor jou weer een overzichtelijk lijstje gemaakt van de nieuwe zaken waar je écht even moet gaan kijken.

Klik hier voor de nieuwste lijst

De Fruithaven


In Rotterdam-West lijkt de stilte in de fruithavens voorbij, niet in de laatste plaats dankzij de komst van De Fruithaven. De Fruithaven is een club anno 2017: een samenwerking van meerdere ondernemers die zich gezamenlijk inzetten om (food)waste te minimaliseren en goeie feestjes te geven. In De Fruithaven heerst zelfs een Zero Waste beleid, wat betekent dat al het afval zo veel mogelijk gerecycled wordt. Je kunt zelf bijvoorbeeld ter plekke je plastic bekertjes door de 3D-printer halen. Deze club zal nooit af zijn volgens directeur Fela Donker, wat het allemaal extra interessant maakt.

Café Steijn


De Nieuwe Binnenweg heeft een nieuwe aanwinst: Café Steijn. Motorclub The Other Place heeft plaats gemaakt voor een mooie nieuwe stamkroeg. De bijna honderd jaar oude gevel is een echte eyecatcher waar je de hele dag vanaf het terras naar kunt kijken aangezien de zon daar goed vertegenwoordigd is. Binnen zit je bij Steijn ook goed met een van de vele biertjes van de tap of een fijn glaasje wijn. Dat gecombineerd met de klassiekers in een nieuw jasje van de menukaart zorgt ervoor dat Cafe Steijn potentie heeft om de nieuwe stamkroeg van vele Rotterdammers te worden. 

Carpe diem


De verfijnde Siliciaanse keuken vind je sinds kort bij Carpe Diem op de ’s Gravendijkwal. Geen pizza’s maar antipasti, pasta’s en enkele vis- en vleesgerechten sieren de menukaart. Eigenaar Sebastiano is geboren en getogen in Silicië, maar experimenteert nu in Rotterdam met nieuwe smaken en wil mensen graag blij maken met Italiaanse gerechten op niveau. Dit doet hij dan ook in zijn nieuwe restaurant Carpe Diem. Een aanrader!

Saté Lab


De Saté Man kende je misschien al van zijn foodtrucks op festivals. Inmiddels heeft Daan Kisman zijn rollende keukens uitgebreid met een heus Saté Lab vlakbij de Rijnhaven. Hier moet je zijn voor Indonesische saté zoals ‘ie hoort. De vleesstokjes worden namelijk gegrild boven open vuur, waardoor het vlees mals blijft en een aangename rooksmaak krijgt. De bijgerechten van Saté Lab zijn ons ook goed bevallen. Sateetje, kommetje nasi en een bijpassend biertje, wat wil je nog meer?!

Sushi Shop


Sushi Shop heeft in heel veel wereldsteden al een vestiging. Onze eigen wereldstad Rotterdam hoort daar, als eerste vestiging van Nederland, sinds kort ook bij. Voor sushi, sashimi en poké bowls die heel goed smaken en er ook nog eens heel appetijtelijk uitzien moet je bij Sushi Shop zijn. Buiten de klassiekers kun je ook kiezen voor een meer avontuurlijke combinatie, zoals truffel of ganzenlever of ga voor een van de de signature roll van sterrenchef Kei Kobayashi.

Koozie


Op het Noordereiland is een nieuwe groene oase van rust geopend, maar het kan ook prima beschreven worden als een huiskamer. Werken, ontspannen, lunchen of een borrel drinken: het kan allemaal bij Koozie. Lunchen doe je hier met een broodje, kopje soep of quiche en wanneer het zonnetje schijnt kun je het op het terras heel wat uurtjes uithouden. 

Tandoor 104


Curry, Tandoori Chicken, zelfgemaakt naan en allerlei andere Oosterse specialiteiten kun je vanaf heden eten en afhalen bij Tandoor 104. Deze nieuwe zaak in de Hofbogen is het nieuwste project van DJ Wooldrik, die je ook kunt kennen als de chef van KINO. In de toekomst zullen er vanuit Tandoor 104 ook urban picknicks georganiseerd worden. De Hofbogen worden steeds meer het gezien als het urban foodcentrum en de opening van Tandoor 104 sluit hier goed bij aan. 

Frietboutique


Haute friture? Dat is de Frietboutique. Geen ordinaire patat, maar goede friet met schil van kwaliteitsaardappels. Na een vestiging in Amsterdam kun je deze frieten nu ook in Rotterdam krijgen en wel midden op de Witte de With. De Frietboutique verkoopt trouwens niet alleen friet, maar ook ijs wat volgens de meiden Sammy en Pebbles van Frietboutique de perfectie combinatie is en handig nu de zomer eraan schijnt te komen. Wil je dus echt lekkere friet eten? Dan moet je zeker langs de Witte de With gaan!

Brasserie Tines


De sigarenboer op de Bergselaan is niet meer. Dit pand is verbouwd en is nu Brasserie Tines! De granieten bar is een echte eyecatcher die goed past in het warme en gezellige interieur van de brasserie. Voor zowel lunch als diner kun je hier terecht en de menukaart is zeer gevarieerd: van een broodje makreelsalade voor de lunch tot steak tartare of Indiase groentencurry voor diner. Tines werkt samen met een aantal lokale ondernemers zoals Brouwerij Noordt, Man met Bril en wijnboer Chateautjes.

PIX


Op de Pannekoekstraat, in het oude pand van Level, is de pintxosbar PIX van Ron de Jong geopend. De grote bar staat helemaal vol met allerlei kleine Spaanse hapjes waarvan je tot in de late uurtjes kunt snoepen. Ook qua dranken gaan we op de Spaanse tour: het bier, de wijn en sangria gaan goed bij de pintxos, maar ook de bekende cocktails van Level kun je bij PIX bestellen. Ook voor gins en whisky’s zit je bij PIX goed. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Shake it like you mean it: 8 cocktailbars om deze zomer te bezoeken

Rotterdam barst van de plekken waar mixologie tot kunst is verheven. Samen met Sligro selecteerden we 8 cocktailbars waar je deze zomer niet omheen kunt.