Café Cómodo tilt het borrelimago naar een hoger niveau

Café Cómodo bestaat 2 jaar en dat moet gevierd worden met een nieuw Argentijns menu!

5 Mrt 2020 Emmy Schoenmakers

blogger Emmy woont sinds kort in Amsterdam en heeft het als rasechte Bourgondiër maar druk met het ontdekken van alle hotspots in deze stad. Ze is vaak op de markt te vinden en gebruikt haar vrienden maar al te graag als proefkonijnen voor haar nieuwe recepten. Alhoewel ze koken voor anderen erg leuk vindt, haalt ze stiekem nog meer plezier uit buiten de deur eten.

Café Cómodo tilt het borrelimago naar een hoger niveau

Café Cómodo is twee jaar geleden geopend aan de Jan Pieter Heijestraat. Onlangs is een nieuwe chef aangetrokken: Emiliano Gurrera. Met het keukenteam heeft hij een compleet nieuw menu samengesteld voor het tweejarig bestaan. De gerechten van dit nieuwe menu zijn doordrongen van de liefde voor en heimwee naar zijn vaderland Argentinië.

​Café Cómodo in een nieuw, Argentijns jasje


Café Cómodo is in korte tijd uitgegroeid tot gezellige borrellocatie in Amsterdam-West.Op vrijdag- en zaterdagavond is het hier vaak strijden voor een plekje. Tot laat in de avond ga je hierheen voor spannende cocktails met een lekkere borrelplank. Om het borrelimago naar een hoger niveau te tillen, én om het tweejarig bestaan van Cómodo te vieren, is een nieuw menu gelanceerd.

Emiliano Gurrera, de nieuwe Argentijnse chef van het restaurant, heeft voor dit menu gerechten samengesteld die recht uit zijn hart komen. Hij vertelt dan ook vol trots en met een tikkeltje heimwee dat deze gerechten hem terugbrengen naar vroeger. Recepten uit zijn jeugd en die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen heeft hij in een culinair, maar niet te pretentieus, jasje gestoken. Het draait hier om puur, met liefde bereid eten.

De eigenaren van Café Cómodo zijn niet geheel onbekenden in de horecawereld van Amsterdam. Naast dit restaurant runnen ze ook Bar Hendrix en Café van Leeuwen. Cómodo onderscheidt zich echter van deze twee door meer een restaurant-karakter te hebben met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je dus heen voor een lekkere cocktail of een ander drankje, maar blijf ook vooral hangen om een hapje te eten. In de warme, huiselijke en toch hippe uitstraling die Comodo uitstraalt is het geen straf om hier een hele avond door te brengen.

​Krakend knapperig buikspek


Het is tijd om het eten te proeven. Als voorgerecht krijgen we de ceviche van zeebaars met pittige zoetzure saus en avocadomousse. De starter wordt in een cocktailglas wordt geserveerd en ziet er daardoor meteen feestelijk uit. Ook proberen we de octopus gebakken in paneermeel met een pittige saus. Alhoewel we niet vies zijn van een beetje spice in eten, is de pittigheid naar onze smaak niet helemaal in balans met de subtiele smaak van de octopus. Dit zijn we echter meteen vergeten zodra we de belly Malbec proeven: varkensbuik gemarineerd in Malbec. Hierover zijn we eensgezind: met een krakend knapperige korst, heerlijke stroperige marinade en sappig vlees is dít hoe je buikspek hoort te eten.

​En de winnaar van de avond is…


Zoals velen waarschijnlijk verwachten, gingen ook wij ervanuit dat een Argentijnse chef wel weet hoe hij een stukje vlees moeten bereiden. En wat blijkt? Gurrera weet inderdaad wel raad met het bereiden van vlees: de côte de boeuf, mooi rood en mals, lopen wij met liefde een blokje voor om. Daarnaast blijkt ook de poulet noir, kip gemarineerd in salmuera en citroen, een van de winnaars van de avond te zijn. Het vlees van de kip is door de marinade erg goed op smaak, het is sappig en mals: wat wil je nog meer?

​Cocktails

Cómodo heeft een aantal interessante en lekkere cocktails op de kaart staan. Over de variatie op de klassieke Bloody Mary, Bloody Maria, zijn wij zeer positief te spreken. Onze gouden tip: daag vooral de barman uit en vraag hem om een van zijn creaties. Hij zal zeker voor aangename verrassingen zorgen!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Roef

Roef, de nieuwe ongedwongen gezellige bar aan de Middenweg. Je kan hier zelf je kaasplank samenstellen of verschillende gerechtjes delen.

Tim Golsteijn over koken met minder zout en meer smaak

Als ambassadeur van de Nierstichting, weet Tim Golsteijn precies hoe hij moet koken met minder zout, maar meer smaak.

Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.

Close popup

Lees ook:

Roef