We hebben mogen genieten van een fijne nazomer, maar het lijkt erop dat het zonnigste seizoen nu toch echt voorbij is. Tijd om terug te blikken op de zomer, in het bijzonder op de restaurants, bakkerijen en bars die de afgelopen maanden geopend zijn.
Eerder zetten we de restaurants op een rij die het eerste half jaar van 2023 openden. Met de verkiezing van de Favoriete Nieuwkomer in het vooruitzicht, delen we hieronder het overzicht van de zaken die startten in de periode van juli tot en met september 2023.
Staat jouw favoriete nieuwkomer er (nog) niet tussen? Laat het ons weten via de mail: rotterdam@debuik.nl
Alvast vooruitblikken naar de openingen van het najaar?
1NUL8 Basement

Foto: Rumfunk Fotografie
Nadat hun kelderrestaurant vanwege onfortuinlijke redenen moest sluiten, pakten eigenaren Floris van der Sluis en Fäbiän Loveriks door; hun Vandal werd 1NUL8 Basement. Nog steeds een plek waar je goed terecht kunt voor een uitgebreid diner, lekkere bites en een smakelijke cocktail. Begin september opende de nieuwe zaak met betoverend interieur.
S.O.S.

François Geurds kenden we al van sterrenrestaurants FG Restaurant** en FG Food Labs*. De sterrenchef komt met iets nieuws, namelijk S.O.S.: soep, okonomiyaki en salade. Michelinrestaurant FG Food Labs* wordt 's middags een streetfoodbar, waar je terecht kunt voor een betaalbare, lichte en snelle maaltijd die je ook kunt afhalen.
Morgan & Mees

Morgan & Mees streeft ernaar om reizigers te verbinden met lokale bewoners. In het monumentale oude pand van RTV Rijnmond in Bauhaus-stijl serveren ze fijne internationale gerechten. Zowel hotelgasten als niet-hotelgasten zijn van hun eerste kopje koffie 's ochtends vroeg tot de laatste cocktail 's avonds laat welkom aan de Mathenesserlaan.
Bakkit
Mercedes Roggen won afgelopen jaar Heel Holland Bakt. Deze winst gaf de jonge Rotterdamse bevestiging dat het tijd was voor haar eigen zaak, die ze runt met haar zus Melissa. Bakkit zit aan het Zwaanshals in het Oude Noorden. Vanuit hun bakkerswinkel verkopen de dames typisch Franse patisserie, zoals pastries, taartjes, koekjes en gebakjes zoals madeleines, eclairs, cannalés en profiteroles.
Bar Alaska

Onlangs opende in Crooswijk Bar Alaska van horecaondernemer Derk-Jan (DJ) Wooldrik, tevens eigenaar van Café Marseille op de West-Kruiskade. DJ heeft altijd veel gereisd en de gezellige Oost-Berlijnse eethuisjes zijn hem altijd bijgebleven. Zij staan aan de basis van Bar Alaska, maar dat betekent niet dat je hier Duitse gerechten bestelt. Op het menu vegetarische gerechten, calamaris en een gehaktbal van Slagerij Haak.
Rooftop Restaurant 16th

In het Van der Valk Exclusief hotel in Schiedam vind je Rooftop Restaurant 16th. Je kunt hier op grote hoogte genieten van verschillende culinaire gerechten met een waanzinnig 360 graden uitzicht. Naast de locatie is er nog iets bijzonder aan dit restaurant. Ze serveren de gerechten niet met bijpassende wijnen, maar wordt er gekozen voor complementerende cocktails. Toch liever een glas wijn? Ze hebben ook een uitgebreide wijnkaart.
Hargalaan 6, Schiedam
Ook deze restaurants openden afgelopen zomer