Sinds de eeuwwisseling is Vis aan de Schelde een begrip voor iedereen die van vis houdt. Tegenover de Rai is het ook een prima plek voor een (zakelijke) eetafspraak op niveau.
Eten alsof je aan de vismarkt zit in een klein dorpje in Italië of Frankrijk, zo voelt het om te eten bij Pesca. Veel keuze, verse vis en een fijne sfeer in dit "theater van de vis”.
Sinds eind jaren 70 is Oceania de plek voor de echte Kantonese keuken in Amsterdam met vis in de hoofdrol.
Bij Lucius eet je vis zoals vis bedoeld is: van een oversized tong tot een fijn plateau fruits de mer en krijg je nog de ouderwetse service in een gezellige setting.
Bij de Seafood Bar eet je oesters, kreeft en andere soorten vis. Op de Ferdinand Bolstraat kan je nu ook bij de 'visboer' terecht voor de lekkerste vis thuis.
Ooit begonnen als pop-up is Sjefietshe nu een vast onderdeel van de Amsterdamse restaurantscene. Hier eet je niet alleen ceviche maar ook andere fijne visgerechten.
Bij Visque draait alles om vis, oesters, langoustines, krabben en zeekraal, de gerechten worden vergezeld door bijpassende wijnen en bubbels.
Le Forel is een visbar in Amsterdam Oud-West waar je klassieke visgerechten eet maar je ook kunt laten verrassen door spannende combinaties.
In het oude verfpakhuis aan de Prinsengracht huist al jaren het sympathieke visrestaurant John Dory. Een gouwe ouwe voor verrassende bereidingen van kakelverse vis.
Met Sagardi brengen de broers López de Viñaspre de Baskische keuken met het open vuur naar Amsterdam.
Geniet van de volgende voordelen: