Deze 39 restaurants openden de afgelopen maanden van 2024 in Rotterdam

De Buik geeft hier een overzicht van nieuwe zaken die in Rotterdam geopend zijn tussen december 2023 en juni 2024.

11 Jul 2024 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Deze 39 restaurants openden de afgelopen maanden van 2024 in Rotterdam

Er zijn alweer een hoop nieuwe restaurants bijgekomen sinds het afgelopen halfjaar. We hebben al geschreven over de openingen waar we naar uit keken en we zetten nu de kersverse restaurants onder elkaar. De Buik blikt terug welke dit waren tussen december 2023 en juni 2024. 

Een paar recente openingen uitgelicht

Bij de Buik zetten we geregeld onze recente openingen in het zonnetje, in het kader van De Favoriete Nieuwkomer van de Buik. De laatste update was van net voor de editie van 2023, dus het was weer hoog tijd. Hieronder lichten we er eerst enkele uit en zetten we de rest daarna onder elkaar op een rijtje. 

Mis jij nog een opening vanaf december 2023 tot en met juni 2024, laat het ons vooral weten via onze contactpagina.

NOTK Restaurant


Foto: Pathos Studios

Nederlands beste sommelier, Lukas Wiegman, en zijn compagnon Thomas Traa zijn met hun NOTK naar het Deliplein getrokken na een jaar proefdraaien in het Supernova Hotel. Focussend op duurzaamheid kozen ze voor slechts Europese wijnen. Gelukkig wel minstens 250 soorten op de kaart. Bij de wijnen worden passende gerechten bedacht in plaats van andersom. Na het bezoek van de Buik bij NOTK raden we zeker aan om een keer langs te gaan.

​Vegitalian


Vegitalian had al meerdere vestigingen en opende dit jaar ook op de Witte de Withstraat. De focus ligt hier op moderne plantaardige gerechten uit de Italiaanse keuken. De sfeer is op en top door de trendy stijl en het restaurant is dagelijks heel de dag door geopend.

​Bar Stroom


In de oude wildwaterbaan van Tropicana zit nu Bar Stroom, onderdeel van BlueCity010. Met een groot terras inclusief mooi uitzicht zit je hier goed voor een middag of avondje borrelen en een hapje eten. De Buik ging recent langs om kennis te maken met de menukaart en om te proeven van de nostalgische sfeer.

​Bar Schiemond


Foto: Instagram Bar Schiemond, door @whoruntheworldpawgs

Een nieuwe stamkroeg van de buurt, dat was de opzet van Kenny Polderman en Keith van den Tol met Bar Schiemond in het voormalige Eaux Posse. Een bar zonder te veel poespas en met goede gerechten op de kaart. De Buik sprak nog met de mannen, die de bar vanaf april openden.

Station Bergweg


Station Bergweg is een collectief aan horecaondernemers in het oude station aan de Bergweg. Er zijn 12 culinaire en creatieve ondernemers die allemaal een eigen originaliteit meebrengen, van Japans tot Italiaans en van bier tot aan gepekelde vis en hotdogs. De Buik heeft de ondernemers uitgelicht in een aantal artikelen, zie hier de eerste, de tweede en de meest recente.

​Bar Bù​


Foto: Studio Unfolded

De mannen achter River Bar hebben de Frans-Chinese restobar Bar Bù in april geopend in het Scheepvaartkwartier. Denk aan oesters in vier verschillende varianten, huisgemaakte dimsums, maar ook char siu gemarineerde zeebaars met hibiscus, rettich en chaoxing (Chinese kookwijn, red.) en gelakte kreeft met gon bao saus. Daarnaast op China geïnspireerde cocktails en Franse klassiekers op de drankkaart. Wel nog steeds toegankelijk en comfortabel. Lees hier het artikel van de Buik over Bar Bù.

Silbar


Silbar is echt nét geopend, namelijk eind juni. Deze bar brengt de Mexicaanse keuken samen met een Rotterdams tintje, bedacht door de mannen achter Westkop. De gerechten zijn uiteenlopend en van hoge kwaliteit; met gegrilde octopus en carne asada (runderbavette) als hoofdgerechten en verder ook onder andere taco's, padron peppers en tostada's. Rotterdamse leveranciers zorgen voor de drankjes, samen met wat Mexicaanse bieren en tequila. Lees hier meer.

​Ristorante O'Pazzo - Schouwburgplein


Foto: Instagram Restaurant O'Pazzo

Na meer dan 25 jaar succes aande Mariniersweg opende O'Pazzo een tweede locatie, midden in het centrum. Dit Italiaanse restaurant, met de iconische pizza-oven, heeft een frisse uitstraling gekregen, inclusief een 'all day Italian' vibe. De Buik heeft een tijdje terug met ze gesproken, waar ze de plannen bekend maakten (lees dat verhaal hier). 

Izakaya DUKI


In bij de succesvolle karaokebar Duke of Tokyo aan het Hofplein zit een izakaya, wat een Japanse variant is van een eetcafé. Een beetje verstopt achter de bar tref je het sfeervolle restaurant dat geweldige cocktails en streetfood serveert. Als het buikje rond is gegeten kun je gelijk door naar de karaokebar om je avond met veel lol te verlengen. De Buik is aan tafel gegaan om te proeven van de gerechten en lekkere drankjes, lees hier meer.

​Café Restaurant Erasmus


Café Restaurant Erasmus is een all-day modern grand-café op de Coolsingel onder het historische Erasmushuis. Alles en iedereen kan hier samenkomen, door de uitgebreide ontbijt-, brunch-, lunch-, borrel- én dinerkaart. 7 dagen per week open en dat heel de dag lang. Lees hier ons verhaal waar we spraken met de eigenaren en lees hier onze ervaring waar we proefden van de kaart.

​Tiki-Taka Sportsbar


Caco Mosan is een prijswinnende cocktailkunstenaar en samen met zijn compagnon Antoine die hij kent van Stirr, zijn ze sport, cocktails en tropische sferen gaan combineren. Half december gestart en inmiddels vol aan de bak met daarnaast ook evenementen. In dit artikel sprak de Buik met Antoine en Caco over de opzet van Tiki-Taka. Is het zeker waard om een keertje je favoriete cocktail te drinken met je vrienden voor een gezellig avondje uit. Natuurlijk is er ook aan goede barbites gedacht, zoals chicken wings en wat Braziliaanse hapjes.

​Overige geopende restaurants en bars:

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen